EXCLUSIV! Rabla cu girofar, sau microbuz la preţ dublu pentru Poliţia din Orhei (FOTO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am aflat recent că după publicarea articolului despre naveta comisarilor verzi pe banii prostimii, Ion Chicu, fostul comisar de Orhei şi prin cumul văr al vicepreşedintelui Parlamentului şi PLDM Liliana Palihovici a fost demis din funcţie. Sincer, mă bucur şi recunosc că am fost chiar plăcut surprins, or credeam că nu se mai poate. Acum haideţi să vedem dacă Ion Chicu şi alţi veri cu epoleţi mai pot fi şi traşi în mod firesc la răspundere. Şi nu doar pentru naveta cu numere false, pe banii statului.

Dac-ar fi doar naveta… Şi dacă doar numere false… În imaginea din stânga vedeţi o rablă cu girofar, un microbuz de model Volkswagen Transporter, anul fabricării 2002. Probabil aveţi impresia că a venit în dotarea Comisariatului de Poliţie Orhei cu vreo 10 ani în urmă… Ei bine, vă înşelaţi!

Rabla din imagine a fost achiziţionată din fonduri din bugetul de stat chiar recent, în octombrie 2012! Şi acum ATENŢIE la preţul plătit de stat pentru această rablă ordinară: exact 192 mii lei!!!

Vedem în imaginea de mai jos un anunţ plasat în internet, conform căruia un automobil similar se vinde la un preţ de 5 900 euro, ce constituie cca… 95 mii lei, cam de peste două ori mai puţin decât preţul plătit în toamna anului trecut de Comisariatul de Poliţie Orhei!!! Dacă o să vă plimbaţi puţin prin Piaţa Auto din Chişinău o să vedeţi că asemenea maşini se pot cumpăra uşor, cu puţine negocieri, şi cu 5 mii euro!!! 

Achiziţia dubioasă a fost realizată de către o comisie formată de Comisariatul de Poliţie din Orhei. Şef al comisiei a fost deja bine cunoscutul Ion Chicu, pe atunci comisar, Marc Stratulat, pe atunci şef al secţiei de logistică a Comisariatului, actualmente PROMOVAT la funcţia de şef al secţiei Delicte Economice şi Boris Gliga, fost şef al Poliţiei Rutiere Orhei, actualmente PROMOVAT la funcţia de şef al Batalionului Poliţiei Rutiere republicane, responsabil de sectorul de traseu Orhei-Bălţi.

Ei bine, sus-numita comisie a reuşit performanţa să găsească la Piaţa Auto o asemenea rablă la un preţ de… peste două ori mai mare decât preţul firesc. Rabla a fost procurată de la o persoană fizică, fiind perfectate însă fictiv acte precum că ar fi fost procurată de la o întreprindere din satul Piatra din Orhei, care aparţine unui antreprenor cu nume sugestiv, dl Pojar!

Mă întreb şi vă întreb, oare în buzunarul cui a ajuns diferenţa de preţ plătită de Comisariatul de Poliţie Orhei pentru rabla din imaginile de mai jos??? Şi oare de ce or fi fost promovaţi membrii comisiei care a dotat la preţ dublu organul de drept cu o rablă, demnă mai mult de mila decât frica infractorilor??? Abuz în serviciu?! Delapidare de fonduri publice?!

Dacă ex-comisarul Chicu, recent demis din funcţie este văr al Lilianei Palihovici, Boris Gliga este un amic apropiat al lui Vitalie Balinschi, fostul şef al Fiscului de Orhei, promovat la funcţia de şef al Fiscului municipal Chişinău, prin cumul văr al lui Bandiţchi de la Vamă. Cine oare are „krîşă” mai bună, Palihovici sau Bandiţchi???

Ce ziceţi, Domnule Recean? Merită „rasslablenie”, sau „trăsniţi cu capul de asfalt”???

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole