EXCLUSIV! Păcatele ver(z)ilor de la Orhei. Detalii despre accidentul lui Bandiţchi, tăinuit de MAI!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La data de 19 februarie, în conferinţa de presă organizată de Fiodor Ghelici şi Asociaţia Obştească „Moldova Mea” urma să participe şi Ghenadie Rabei, actualmente primar de Cimişeni, Criuleni şi fost angajat al MAI. Acesta ţinea să dezvăluie publicului mai multe informaţii scandaloase, inclusiv detalii despre un accident rutier tăinuit de MAI, cu implicarea şefului Vămilor Tudor Baliţchi. Acesta a renunţat însă în ultimul moment la participarea la conferinţa de presă, informaţiile fiind făcute publice doar parţial de Fiodor Ghelici.

Informaţia mi s-a părut de-a dreptul scandaloasă, mai ales că a venit după tăinuirea de către instituţiile de drept a incidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească. Iată că avem un nou caz de tăinuire şi muşamalizare a unei infracţiuni de către oamenii legii (sau totuşi ai cui?)!

Am aflat de la persoanele care erau lângă Rabei că exact cu 5 minute înainte de începutul evenimentului acesta a primit un apel telefonic, în urma căruia el a refuzat să mai participe la conferinţă. Acest fapt nu mi s-a părut deloc straniu, luând în consideraţie gravitatea şi caracterul scandalos al dezvăluirilor, dar mai ales ştiind ce poate banda lui… Bandiţchi!

Mai multă lume cunoaşte că şeful Vămii este un şofer vitezoman, deprindere pe care o are încă din perioada când era şofer de microbuz pe ruta 104 din capitală. De aceea, informaţia chiar din start mi s-a părut una credibilă. După 24 ore de investigaţie am obţinut confirmarea informaţiei despre accidentul tăinuit de MAI din mai multe surse, inclusiv de la dl Rabei.

Surse apropiate fostului comisar de Orhei Oleg Cociug mi-au confirmat, că în perioada când acesta deţinea funcţia de comisar al localităţii şeful Vămilor, aflat la volanul automobilului de serviciu în stare avansată de ebrietate a comis un grav accident rutier. Acesta a accidentat grav un pieton în apropierea oraşului Orhei, întorcându-se în Chişinău de la o beţie trasă cu vărul său, Vitalie Balinschi.

Tudor Baliţchi este oaspete des al localităţii, fiind responsabil de raionul Orhei în PLDM. Datorită eforturilor lui Baliţchi, vărul acestuia Vitalie Balinschi a fost ales şef adjunct al organizaţiei raionale Orhei a liberal-democraţilor şi a fost numit în 2009 şef al Inspectoratului Fiscal Orhei. După 2011 Baliţchi a încercat din răsputeri să-l promoveze pe văru-său Balinschi la funcţia de şef al Poliţiei Rutiere Orhei, ceea ce aşa şi nu i-a reuşit şi fapt pentru care fostul comisar Cociug a plătit în mai 2012 cu funcţia. În schimb, Bandiţchi recent a reuşit să-l convingă pe Nicolae Vicol (cred că deja nu mai e un secret nici pentru voi cum) să-l promoveze pe Balinschi la funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal municipal Chişinău.

Multe şedinţe de partid se termină la Orhei cu beţii zdravene cu participarea celor doi veri, cum s-a întâmplat şi în acea seară. Cum se laudă Bandiţchi, «нас правила не касаются» (citată: regulile nu ne privesc şi pe noi), deci nu e nici o problemă pentru un şofer experimentat să urce beat la volan, or nu e prima dată… Şi în plus ce-i poate face Poliţia Rutieră, subordonată (la propriu) PLDM, unui fin şi valet de prim-ministru, care mai este şi „şăf” al partidului menţionat? Mai ales că s-a demonstrat de atâtea ori că „totul e ok”. Vasile Mîţa, şoferul de la Serviciul Vamal surprins anul trecut de poliţişti în stare de ebrietate la volanul maşinii de serviciu, în care se afla şi un pistol deţinut ilegal a şi uitat deja de dosarul penal şi în general de probleme.

Şi în noaptea în care s-a produs accidentul s-a demonstrat că încrederea lui Baliţchi în imunitatea sa este justificată. Fostul comisar Cociug a fost telefonat de către fostul ministru Alexei Roibu, care i-a comunicat despre cele întâmplate, i-a ordonat să se deplaseze la locul accidentului şi să „aranjeze ca totul să fie ok”. Comisarul a fost şocat să-l surprindă pe Baliţchi într-un hal fără de hal, de abia se ţinea pe picioare, având şi o sticlă de bere în mână. Victima accidentată grav de Baliţchi a fost spitalizată, iar accidentul – tăinuit şi muşamalizat, cu implicarea angajaţilor Spitalului raional Orhei. În scurt timp lui Roibu i s-a raportat că „deja totul e ok” la Orhei, iar Roibu i-a raportat respectiv… ştiţi voi cui!

Ştiu că după 19 februarie toţi martorii care cunosc detalii despre accident şi tăinuirea acestuia au început a fi hărţuiţi cu intimidări (unii din ei), sau măguleli cu propuneri de avansare în funcţie, ca să nu îndrăznească să deschidă gura. Chiar şi umila mea persoană a (re)trezit interesul şefului Securităţii Interne a Vămii Victor Pîrţac (cel care s-a trezit recent cu o grenadă sub maşină) şi a fratelui său de la MAI, care nu obosesc să se ridiculizeze din 2010 încoace. Societatea asta are însă mare, chiar MARE noroc că mai există şi pe aici oameni care nu se tem să rişte să fie chiar şi „trăsniţi cu capul de asfalt” pentru adevăr! Aseară dl Rabei mi-a demonstrat că este unul din ei. El promite să organizeze în scurt timp o conferinţă de presă, în cadrul căreia va face publice informaţii şocante despre mai multe ilegalităţi, în condiţia în care în faţa sa se vor afla camere video de la cel puţin 3 canale TV, iar alături de el – un angajat al CNA care imediat va începe o anchetă pe marginea declaraţiilor şi probelor pe care urmează să le prezinte.

Nu ştiu dacă mai aveţi puteri să vă şocaţi sau cel puţin să vă miraţi. Pe mine nu mă mai miră nimic în acest colţ de ţară, furat şi batjocorit de toate lepădăturile… Nu mă miră nici baricadarea de ieri a premierului în „cetatea” sa din PMAN, care seamănă tot mai mult cu un banal… IPTEH! ARE ce ascunde, nu?

P.S. Acum hai, Bandiţchi, dă-mă în judecată, ca să-ţi aperi onoarea şi demnitatea (pe care nu le ai). Da să nu uiţi să-i iei de mânuţă şi pe bandiţii tăi: Kirdyk, Murka, Kvadrat, Kaban, Kot Bazilio, etc. Ard de nerăbdare să vă văd în faţa mea în instanţă, aşa grămăjoară. Am un dulap plin de… probe, care demonstrează că NU poţi apăra ceea ce prin definiţie NU există!

Şi un mesaj pentru CNA şi Procuratură: acesta NU este un pamflet!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole