EXCLUSIV! METROpolia MallDovei a instituit Ordinul Ştefan cel Mare pentru CONTRABANDĂ!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După scandalul legat de aducerea Focului Haric la Sfintele Sărbători de Paşti am învăţat să privesc mai filosofic tot ce este legat de Mitropolia Moldovei şi persoanele aflate la moment la conducerea ei. Îmi ziceam că poate şi e firesc cultul religios majoritar să nu fie mai departe de starea generală a societăţii, să fie afectat de aceleaşi vicii generale ale comunităţii degradate, îmbâcsite de corupţie, desfrâu şi hoţie. Vinerea trecută am înţeles însă că starea mitropoliei nu este doar conformă viciilor din societate, ci chiar dă tonul degradării, purtând în faţă steagurile distrugerii valorilor morale ale acestui colţ de ţară.  

Monument_CriuleniPreşedintele raionului Criuleni Vitalie Rotaru, un fost poliţist care a fost ultima vreme în centrul mai multor scandaluri s-a lăudat pe contul său de facebook că a fost decorat de „Înalt Preasfinţitul Metropolitul Vladimir” cu Ordinul Ştefan cel Mare, de gradul II.

„Înalt Preasfințitul Metropolitul Vladimir l-a încurajat pe președinte  să continuie și pe viitor, realizarea lucrărilor bineplăcute Domnului”, se menţionează într-un comunicat de presă semnat de Aparatul Președintelui raionului. Probabil se are în vedere nu doar inaugurarea monumentului Marelui Voievod din Criuleni (vezi imaginile), dar şi alte fapte prin care este cunoscut preşedintele raionului Criuleni.

Care sunt oare aceste „lucrări bineplăcute Domnului”? Încă în decembrie 2011 scriam despre implicarea lui Rotaru într-o schemă de contrabandă cu maşini de lux. Cele scrise au stat la baza intentării unui dosar penal de către Procuratura Generală, după care au rămas să se prăfuiască nu doar pe blogul meu, dar şi pe rafturile procuraturii! Poate „Metropolitul” s-o fi gândit că bietul Rotaru o fi nevinovat dacă urmărirea penală trenează în acel dosar? Poate…

Poate că „Metropolitul” n-a auzit nici de SRL EXPLORATOR GRUP, cod fiscal 1008600009200, înregistrată la 13 februarie 2008 în satul Goianul Nou, Chişinău, administrator Valeriu Răciula, socrul lui Vitalie Rotaru. Valeriu Răciula este proprietarul yahtului „Paula”, în valoare de 700 mii euro, pe care în august 2011 s-a dat în spectacol pe Nistru fostul premier Filat. Mai e de menţionat că Rotaru este fin de cununie al lui Gheorghe Stratan (cunoscut cu porecla „Jora Sumkă”), fost şef al pazei lui Filat. Întreprinderea se ocupă de lucrări de extragere a zăcămintelor de nisip şi prundiş în satul Varniţa, de pe TERENURI AGRICOLE de calitate superioară, pe o suprafaţă de 100 hectare, fără a coordona lucrările cu administraţia publică locală şi fără cel puţin a le schimba destinaţia conform prevederilor Codului Funciar şi Regulamentului cu privire la modul de atribuire şi modificare a destinaţiei şi schimbul terenurilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1451 din 24.12.2007.  Monument_Criuleni_1

Este strigător la cer că terenul din Varniţa aparţine sitului arheologic Cetatea Calfa şi este inclus în registrul monumentelor ocrotite de stat prin Legea nr.1530-XII din 22.06.1993 privind ocrotirea monumentelor!!! Ca urmare a implicării Agenţiei Arheologice lucrările de excavare au fost stopate, iar materialele privind prejudiciul adus patrimoniului cultural şi istoric au fost remise Procuraturii Generale, pentru a fi examinate conform prevederilor art.221 Cod de Procedură Penală. Procurorul V. Rusu a refuzat intentarea dosarului penal!!!

Tot lui Valeriu Răciula îi aparţin şi SRL GOIANA PETROL Co şi SRL PROMIS & Co. În 2010 acestea au adus prin CONTRABANDĂ, cu ajutorul lui Vitalie Rotaru, un şir de unităţi de transport cu destinaţie specială. Unităţile de transport au fost tranzacţionate prin firme off-shore! Firma care a adus în ţară maşinile îi aparţine lui Rotaru, fiind administrată de Oxana Şchiopu. Este deosebit de curios, că pe faptul contrabandei Serviciul Vamal a pornit cauza penală nr.2011769159, în baza alin.(5) lit.d) al art.248 al Codului Penal, Procuratura Generală având însă grijă ca dosarul penal să fie muşamalizat!

Chiar aşa, stimate feţe bisericeşti?! Ordinul Ştefan cel Mare, de gradul II pentru contrabandă?! Pentru banditism?! Oare cine în acest caz va fi decorat cu gradul I??? Poate Vania Pisateli?! Ce facem, dragi enoriaşi, ne înscrim şi noi în concurs???

Şi hoţii în lege din Rusia investesc o bună parte din banii murdari de sânge în construcţia bisericilor, având tatuate pe piept cupole de biserici! Nici la Mosova însă bandiţii nu sunt decoraţi pentru asta, mai ales de biserică…  

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole