EXCLUSIV! Ferrari-ul cu numere de Moldova surprins în Elveţia este al lui Bandiţchi!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Investigaţiile pe care le-am iniţiat după ce internetul a fost împânzit cu imaginea bolidului de model Ferrari cu numere de înmatriculare moldoveneşti, surprins fiind parcat pe o stradă dintr-un oraş elveţian… tot „la Roma” au dus, adică la celebrul… Bandiţchi!

Bolidul, care valorează între 300 şi 500 mii euro a fost înmatriculat în Republica Moldova cu numerele K IT 458, pe numele unei firme înregistrate pe strada Munceşti din capitală! Firma este una fantomă, rulajele şi cifrele de afaceri ale căreia nicicum nu pot justifica procurarea unei astfel de bijuterii pe roţi, care pare a fi chiar incompatibilă cu această stradă de la periferia Chişinăului.

Surse sigure mi-au confirmat că firma dubioasă cu pricina este controlată de Tudor Baliţchi, şef al Vămilor din Moldova şi apropiat al premierului demisionar Filat, fiind utilizată pentru legalizarea banilor proveniţi din contrabandă.

Poate vă întrebaţi de ce a ales proprietarul bolidului să-şi pună plăcuţe de Moldova şi astfel să bată la ochi pe străzile din Elveţia? Foarte simplu! Primo, din hapsânia lui Bandiţchi, devenită deja una celebră. După procurarea bolidului din UE, acesta a fost „exportat” în Moldova, Bandiţchi obţinând restituirea de TVA (19% din valoarea maşinii), în valoare de cca 80 – 100 mii euro!

Şi secundo, pentru că Bandiţchi şi-a inhibat în trei ani orice instinct de autoconservare, având „rasslablenie” de la naşul său Filat! Nu se mai teme de NIMENI şi NIMIC în această ţară, nici de impozitarea indirectă a Fiscului şi nici de faptul că jucărica sa va fi surprinsă de careva din câinii turbaţi! Vor lătra oleacă şi se vor… linişti…

Va urma.

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole