EXCLUSIV! (DOC) Alfa, DELTA şi Omega, sau „PAŢAN SKAZAL, PAŢAN SDELAL”. Partea II

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Două săptămâni în urmă scriam despre modul în care compania SRL DELTA ACM-93 (nu) şi-a onorat obligaţiunile contractuale asumate în faţa Primăriei şi locuitorilor din Chişinău în cadrul proiectului legat de reabilitarea străzii Alecu Russo din capitală. Nici până azi, la un an de la expirarea termenului convenit, lucrările de reabilitare n-au fost finalizate! Nemaivorbind de calitatea lucrărilor şi respectiv găurile din asfalt şi… bugetul municipal! Azi vom vedea cât de gros este în continuare şoricul de pe obrazul mai marilor Primăriei Chişinău!  

Primaria_DELTA_1Culmea, după isprava cu strada Alecu Russo, recent aceeaşi SRL DELTA ACM-93 a căştigat ILEGAL tenderul creditat de BERD pentru reabilitarea străzilor Ştefan cel Mare, Negruzzi şi Alecsandri din Chişinău, la un preţ de 11.571.475,68 EUR! Asta deşi două companii înregistrare la tender au ofertat preţuri mai MICI (vezi DOC din imaginea reprezentativă)!!!  

Lunea trecută PUŢOIUL Dorin Chirtoacă (calificativul îi aparţine lui Florin Piersic, nu mie) o făcea pe mironosiţa  (vezi de la min.88:25) şi ne zicea, cu tot tupeul caracteristic unui hoţ de speranţe şi vânzător de unionism, că PROBELE lipsei de calitate a lucrărilor prestate de compania DELTA ACM-93 în Chişinău sunt… „speculaţii”. Ei, dacă ziceţi Dvs. că sunt speculaţii, Dom’ Primar, haideţi să vedem împreună ce scrie, negru pe alb, mai jos.  Primaria_DELTA_3

La data de 19 mai Primăria Chişinău notifica participanţii la tenderul creditat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, privind reabilitarea străzilor Ştefan cel Mare, Negruzzi şi Alecsandri din Chişinău, că în calitate de câştigator al tenderului a fost desemnată aceeaşi misterioasă companie SRL DELTA ACM-93 (vezi imaginea). Asta deşi câştigătorul a ofertat pentru efectuarea lucrărilor un preţ de 11.571.475,68 EUR, în timp ce două companii din Bulgaria, INGSTROYENGINEERING LTD şi SK-13 – PATSTROY JSC au ofertat preţuri mai mici decât compania controversatului afacerist Florea Diaconu, apropiat de PDL-ul din România. Companiile din Bulgaria au propus Primăriei Chişinău pentru efectuarea lucrărilor preţuri de 9.999.999,99 EUR şi respectiv 10.824.694,51 EUR!!! Notificarea a fost semnată de către viceprimarul Nistor Grozavu, tot el vicepreşedinte al Comisiei de Evaluare în cadrul tenderului.

Dorin Chirtoaca_Igor Gambretchi-StoicevAnastasia NecrutaStrania decizie a Primăriei Chişinău este motivată prin faptul, că firmele care au ofertat cele mai bune preţuri pentru lucrări n-ar fi îndeplinit în cadrul tenderului criteriile referitoare la experienţa specifică şi prin urmare ofertele acestora n-au fost post-calificate. Nu cunosc dioptria ochelarilor pe care-i poartă Dorin Chirtoacă, însă chiar în materialele tenderului se conţin acte, care confirmă CONTRARIUL, respectarea criteriilor pretinse de Primărie că ar fi lipsă (vezi imaginea).

Ei, acum cine speculează, Dom’ Primar? Decât v-aţi inventa scuze caraghioase, de râsul curcilor, mai bine ne-aţi povesti care este legătura între 1 milion de euro, Dvs, şeful Direcţiei generale Transport public şi Căi de comunicaţie a Primăriei Chişinău Igor Gambreţchi (în imagine, în trecut cunoscut mai mult cu numele şi prenumele Igor Stoicev), interlopul Andrei Talmazean şi Anastasia Necruţa??? Dacă nu ştiţi, după cum zice că nu ştie nici Mihai Ghimpu, vă povestesc eu! CURÂND, în Partea III! Paţan skazal, paţan sdelal”! 😉

Va urma

 Vezi şi Partea I

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole