EXCLUSIV! Detalii NOI despre VITAS, “poliţistul” interlop reţinut de CNA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Continuare. Vezi şi Partea I

Informaţiile despre Vitalie Burlacu, alias VITAS (în imaginea reprezentativă, lovind la 7 aprilie un tânăr protestatar) contrariază tot mai mult! La MAI s-a scotocit prin toate bazele de date şi arhivele dosarelor foştilor angajaţi, concluzia fiind una cât se poate de interesantă, dar şi surprinzătoare! Vitalie Burlacu, individul reţinut săptămâna trecută de CNA în dosarul coruperii deputaţilor n-a fost niciodată oficial angajat al Ministerului de Interne!

Cel puţin, la MAI nu se regăseşte nici dosarul său de fost angajat şi nici un eventual ordin de angajare, situaţie în care devine cel puţin neclar statutul aflării sale, alături de angajaţii fostei Direcţii Servicii Operative a MAI (vezi imaginea reprezentativă) în centrul Chişinăului, lovind protestatarii! Şi nu doar la 7 aprilie! Mai multe surse din MAI confirmă univoc, că acesta era văzut zilnic pe culoarele ministerului în perioada când ministru era Gheorghe Papuc, aflându-se cel mai des în birourile fostei Direcţii Securitate Internă.

Mai mult decât atât, VITAS „deschidea uşa cu piciorul” atât în birourile ministrului şi  viceminiştrilor, cât şi ale altor şefi din minister, fiind cunoscut în calitate de persoană care „rezolva orice problemă”, de la numirea în funcţie a unui comisar sau şef de direcţie, până la aranjarea schemelor de contrabandă cu ţigări sau spirt şi aplanarea oricăror probleme de serviciu ale poliţiştilor.

VITAS era mult mai mult decât un simpu valet al lui Papuc şi om care colecta bani pentru ministru de la poliţişti. Este deosebit de interesant, că însuşi Burlacu se lăuda apropiaţilor, că a făcut Academia FSB de la Moscova şi că ar avea influenţă nelimitată asupra ministrului. Acesta dădea indicaţii chiar şi aşa-numitei Direcţii a 7-ea („semiorka”) a MAI, implicit privind filarea persoanelor sau instalarea dispozitivelor speciale de interceptare, inclusiv în birourile unor miniştri din Guvern. După plecarea din funcţie a lui Papuc, Burlacu a fugit în Belarus (informaţie concretizată), ascunzându-se de urmărirea penală intentată în privinţa sa de Procuratura Generală, pentru implicare în abuzurile din 7 aprilie.

X-files, nu alta!

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole