EXCLUSIV! Detalii despre VITAS, poliţistul interlop reţinut de CNA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vitalie Burlacu (în imagine, deschide.md) este fostul poliţist reţinut ieri de CNA în dosarul coruperii deputaţilor din Parlament. Conform unor surse din MAI, acesta este cunoscut la Chişinău şi cu porecla VITAS, fiind apropiatul şi omul de casă al fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc. Individul era responsabil în MAI de colectarea banilor de la poliţişti pentru fostul ministru.

Burlacu este unul din poliţiştii care s-a dedat la şi după 7 aprilie 2009 la acte de abuz în privinţa protestatarilor paşnici. Acesta a fugit din ţară imediat după plecarea din funcţie a lui Papuc (ascunzându-se cel mai probabil la Moscova), fiind până în prezent urmărit penal într-un dosar instrumentat de Procuratura Generală pe marginea abuzurilor poliţiştilor la 7 aprilie.

Este de notat că Gheorghe Papuc este în prezent partener cu afaceristul Ilan Shor, implicat în mai multe afaceri dubioase, cum ar fi privatizarea Băncii de Economii şi concesionarea Aeroportului Chişinău în beneficiul unor companii din Rusia. Shor este unul din finanţatorii  importanţi ai Partidului Socialiştilor. Gheorghe Papuc este în prezent vicepreşedinte al Băncii Sociale, deţinute de Shor. Conform aceloraşi surse din MAI, Burlacu este prieten şi cu deputatul în Parlament Veaceslav Ioniţă. Aceştia s-au odihnit împreună în Germania, de mai multe ori în ultimii ani. Interesant se combină elementele puzzle-ului, nu?! 😉

Vezi şi Partea II

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole