EXCLUSIV! Alfa, DELTA şi Omega, teoria răului mai mic şi CAPĂTUL sch… RĂBDĂRII

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vin alegerile, moldoveni! Pregăti-ţi-vă din nou să alegeţi răul „mai mic”, aşa cum vă vor îndemna agitatorii celor pe care i-aţi votat şi în 2009, şi 2010, şi 2011. Vă vor zice că mai bine să fure hoţii „noştri”, hoţii anticomunişti care fură după 2009, decât hoţii comunişti, care au furat până la venirea la puterea a hoţilor „proeuropeni”.  

Delta ACM_1Şi printre hoţii „proeuropeni” (prin definiţie terminul „a fura” este incompatibil cu valorile europene) avem răuri mai mari şi mai mici. Comparativ cu PLDM-ul, care tot stoarce la greu bani murdari din contrabandă şi PD-ul, care îi mulge pe primii prin intermediul Procuraturii şi CNA, PL-ştii deja ne pregătesc mesajul pentru campania electorală din toamnă. Cică ei ar fi răul cel mai mic dintre toţi proeuropenii şi chiar unioniştii din Moldova! Comparativ cu hoţia de la BEM şi Aeroport, ceea ce poţi fura la Primmăria Chişinău, unica ţâţă de muls rămasă a PL după expulzarea de la guvernare e un fleac, ne vor zice ei. Cum însă toate sunt relative pe lumea asta, să vedem pe cât de mic este acest „rău mic”. Se pare că scandalul de la Buciumul nu e nici pe departe cel mai „mic” păcat al hoţilor anticomunişti de la Primărie, existând şi altele, şi mai „mici”.  

Încă în septembrie 2012 Primăria Chişinău anunţa lansarea unui megaproiect, reabilitarea străzii Alecu Russo din capitală, care leagă sectoarele Râşcani şi Ciocana ale capitalei (vezi imaginea). Primăria anunţa atunci că licitaţia fusese câşigată de o întreprindere străină, S.R.L. DELTA ACM-93, iar primarul Dorin Chirtoacă ne dădea asigurări, că „În mod normal în 1 septembrie anul viitor (2013) trebuie să fie gata, poate chiar mai devreme!”. Cum arăta str. Alecu Russo cu mai puţin de trei luni în Alecu Russourmă, la 18 februarie 2014 (!!!) vedeţi în imaginea reprezentativă. Vreţi să ştiţi cauza? Poftim, asta stabilea raportul Inspecţiei de Stat în Construcţii, în urma examinării lucrărilor de construcţie şi montaj operate pe strada Alecu Russo de SRL DELTA ACM-93 şi subantreprenorul SRL NOUCONST.

Conform estimărilor, deja nesperata finalizare a lucrărilor de reabilitare a străzii Alecu Russo poate fi aşteptată de chişinăuieni nu mai devreme de 2015 (!!!). Şi asta deşi pe parcurs a fost umflat de aproape două ori preţul lucrărilor!!!

Haideţi să vedem şi ce e cu această misterioasă „întreprindere străină”. SRL DELTA ACM-93 este de fapt o companie din România, care aparţine controversatului afacerist Florea Diaconu şi este administrată de Ionel Pirpiriu, fratele deputatului PDL Ştefan Pirpiriu. Compania nu prea seamănă a fi cu adevărat „a success story”, cum este branduită pe pagina oficială web, fiind implicată şi în România în mai multe scandaluri legate de scheme de umflare artificială a preţului şi respectiv lipsa de calitate a lucrărilor de construcţie şi reabilitare a drumurilor, câştigând abuziv licitaţii publice la nivel central, preponderent atunci când PDL se afla la guvernare şi local, în primăriile unde PDL mai deţine conducerea.

DELTA ACM_Ionel PirpiriuIată că elementele puzzle-ului se combină perfect, luând în consideraţie apropierea PL-ului şi a unor cercuri din PLD-ul din Moldova de PDL-ul din România. Nu zic, poate că e bine că banii Primăriei Chişinău merg peste Prut (deşi ar fi logic să fie mai mult invers), dar nu la un preţ dublu al lucrărilor! Şi poate că e bine că în urma acestui featuring cu PDL din România şi PL-ul mai strânge „otkaturi”, care sper că au fost de data asta mai mari şi multe decât cele de pe urma abuzului similar de la strada Alba Iulia. Dividendele PL sper să fi fost mai mari şi ca în cazul votării împreună cu fracţiunea PCRM din CMC a repartizării prieteneşti, 50/50 a terenurilor pentru construcţii şi a chiriilor la 1/10 din preţ în Chişinău! Cu siguranţă, şi PL are nevoie de „otkaturi”, de rând cu PLDM şi PD, pentru campania electorală din toamnă, dar NU astfel, ca moldovenilor din Chişinău, admirând lalelele din asfaltul de pe Alecu Russo să li se facă dor măcar şi de primarii comunişti de până la Dorin Chirtoacă! Şi chiar şi de dracu’!

Şi dacă poate credeaţi că Dorin Chirtoacă şi-a învăţat lecţia din colaborarea cu SRL DELTA ACM-93, deloc fructuoasă şi aducătoare de imagine pozitivă pentru el personal şi PL, poftim şi vişina de pe tort! În decembrie 2013 Primăria Chişinău a anunţat un nou proiect, privind reabilitarea străzilor Ştefan cel Mare, Negruzzi şi Alecsandri. Ieri a fost luată decizia privind desemnarea câştigătorului licitaţiei publice. Puneţi voi ghilimelele, unde vreţi, ori la „licitaţiei”, ori la „publice”. Şi acum ghiciţi cine este câştigătorul! Corect, nimeni altul decât SRL DELTA ACM-93! „Paţan skazal, paţan sdelal!”. Că BINE a mai zis Florin Piersic!

Nu ştiu ce se mai poate comenta aici. Eu în 2009 am votat PLDM, în 2010  şi 2011 – PL. Acum nu mai ştiu care din ele este răul mai mic şi care mai mare. Ştiu însă unde îi voi trimite la toamnă pe cei care vor reveni cu refrenul devenit şlagăr. „Stimaţi chişinăuieni”, până la urmă „este meritul dumneavoastră!”. Acum haideţi, împreună: „Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot…” cu răul mai mic. Abia aştept să văd la toamnă o nouă „schimbare până la capăt” de la Partidul Liberal!

Va urma                                                                                    

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole