EXCLUSIV! „Aberaţii” INCONTESTABILE despre accidentul lui Bandiţchi de la Orhei (FOTO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După publicarea informaţiilor despre accidentul de la Orhei al şefului vămilor Tudor Baliţchi, reacţia serviciului de presă al Vămii a fost una tradiţional de OBRAZNICĂ: „Aberaţii. Tudor Baliţchi îi va acţiona în judecată pe cei care-l defăimează”. Nici nu le-a tremurat măcar şoricul de pe obraz (dacă animalele pot avea obraz). Şi dacă atunci au fost aberaţii, vin mai jos cu „aberaţii” detaliate şi INCONTESTABILE despre rezultatele investigaţiilor pe marginea infracţiunii comise de Bandiţchi în satul Peresecina, Orhei şi tăinuită CRIMINAL cu asistenţa altor bandiţi cu epoleţi.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 11 ianuarie 2011, lângă trecerea de pietoni din preajma cafenelei „CETATEA” din satul Peresecina, Orhei. VICTIMA lui Bandiţchi, pe nume D***** A***** Ş*****, anul naşterii 2*.12.19*4 (în imaginea de mai sus), se afla pe trotuar, când a fost lovit puternic de un autoturism de model SKODA Superb de culoare neagră, nr. de înmatriculare C ON 264 (maşina de serviciu a generalului de la Vamă). Victima s-a ales cu traumatisme grave în partea stângă a corpului, inclusiv fractură gravă la braţul stâng şi comoţie cerebrală.

Tudor Baliţchi se afla în stare nu doar avansată, dar şi GRAVĂ de ebrietate la volan, aproape de inconştienţă, martorii confirmând că el nu doar mirosea a alcool, dar şi avea în maşină sticle cu bere „CHIŞINĂU”. Martorii mai confirmă, că după producerea accidentului la locul faptei s-au deplasat trei apropiaţi ai lui Bandiţchi, fiind alertaţi de acesta prin telefon. Este vorba de vărul său Vitalie Balinschi, Vasile Mîţa (vezi imaginea din dreapta), şoferul lui Baliţchi şi Vitalie Lazăr, şef de direcţie de la Serviciul Vamal. Aceştia s-au deplasat la faţa locului cu unităţile de transport MITSUBISHI Outlander de culoare neagră, BMW X5 de culoare albastru închis, nr. de înmatriculare ORBI 373 şi un VOLKSWAGEN Passat. La faţa locului au venit şi doi angajaţi ai Comisariatului de Poliţie Orhei, Valentin Pantaz (care s-a ocupat de „investigarea”, sau TĂINUIREA cazului) şi Boris Gliga.

Accidentul a fost fixat în registrul de apeluri al Serviciului 902 din Orhei. Accidentul este CONFIRMAT şi de registrele Spitalului raional Orhei, unde victima a fost operată (intervenţia chirurgicală a fost una complicată) şi s-a aflat internată câteva săptămâni şi unde pe numele victimei a fost eliberat un buletin de boală pentru prezentarea la locul de muncă. Ulterior, victima a fost internată şi la Institutul de Traumatologie din Chişinău, pe parcursul a trei luni de zile. Şi la moment, la peste doi ani de la accident, victima resimte consecinţele acelei infracţiuni, având în braţul stâng o tijă metalică implantată de medici.

Este CURIOS şi STRIGĂTOR LA CER, că pe faptul acestui accident nu se regăseşte nici un material pornit de către Comisariatul de Poliţie Orhei sau alte subdiviziuni ale MAI, fapt care confirmă TĂINUIREA CRIMINALĂ a infracţiunii comise de banditul cu epoleţi de general. Asta deşi anumite proceduri se pare că au avut loc, or victima confirmă că a fost vizitat la spital de către Valentin Pantaz, dar şi de către Vasile Mîţa, care ar fi achitat costul intervenţiei chirurgicale (5000.00 MDL), tija metalică implantată în braţul victimei (1000 MDL), dar şi costul internării (200 MDL per zi). Întrebarea ÎNTREBĂTOARE este unde este DOSARUL PENAL, care trebuia să fie pornit pe numele lui Baliţchi pentru aflare în stare de ebrietate la volan, soldată cu un accident rutier, în urma căruia un om a fost traumat GRAV??? Parcă aşa prevede legea, NU?!

Ştiu că acest caz s-a lăsat cu multă panică prin culoarele din PMAN 1 şi multe telefoane date. Eu unul mă BUCUR că sărmana victimă a rămas în viaţă, atât în urma accidentului, cât şi… după!

În context, vin cu o solicitare pentru TOATE organele de drept de la Chişinău, competente în acest caz să se autosesizeze, să investigheze cazul şi nu în ultimul rând să acorde protecţia necesară victimei. Totodată, sugerez societăţii civile şi TUTUROR instituţiilor media să se implice în monitorizarea cazului!

Va urma.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole