Europa Liberă duce lipsă de cadre profesioniste sau au surplus de ingeniozitate?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Europa Liberă un site de satiră, cel puțin departamentul de știri. Un site a cărui colaboratori, lucrători sau poate voluntari(dacă tot e în vogă termenul acesta prin cercul lor) sunt lipsiți de profesionalism. Evident, nu merge vorba despre toată redacția. Sunt sigur că sunt și persoane profesioniste în acest proiect.

Dacă ajungi să lucrezi la filiala Radio Free Europe, un site important, unul respectat la nivel global, ar trebui să stăpânești o oarecare doză de profesionalism. Atunci când confunzi coada vacii cu ștampila primăriei nu mai ai dreptul să lucrezi la un astfel de canal de știri, fie el și on-line.

Vă aduceți aminte boacăna cu sutele de mii de protestatari la una din acțiunile de protest (dacă aș putea să-i spun așa) organizate de către așa zisa societate civilă însoțită de membrii partidelor extraparlamentare? Păi astăzi au comis-o din nou. Nu este așa de grav, însă când pretinzi să faci parte din elita jurnalismului, ar trebui să fii la nivel. Ultima lor știre suna în felul următor ” Apel al PDM pentru crearea unui parteneriat politic pro-european” ca poză reprezentativă este aleasă o poză cu emblema PDM. În articol însă este descris cum Viorel Ciubotaru, președintele unei fosile numită PLDM aduce a suta oară critici guvernării, dar asta nu prea mă interesează. Despre morți sau vorbești de bine sau deloc, fie merge vorba despre oameni, fie despre partide politice.

Păi bine, știrea a fost editată în scurt timp. Dar asta contează mai puțin, boacăna a fost făcută și a fost observată.

Nu sunt sigur, poate și de această dată „greșeala” a fost una intenționată, la fel cum a fost și cu sutele de mii de protestatari? Cine știe?

Eu nu mai sper că Europa Liberă este un canal de știri corect sau echidistant, m-am convins de acest lucru după ce un interviu de-al meu a fost intrepratat în așa fel încât să le convină lor și sponsorilor acestora. Dar nici măcar acest lucru nu contează atât de mult.

Vreau să le spun celor care mai sunt cu mintea trează la acest canal de știri. Concediați departamentul de știri politice că nuu se descurcă deloc la ceea ce face. Aici nu merge vorba despre faptul că a scăpat cumva o literă sau altceva. Persoana dată nu poate să facă diferența dintre PLDM și PDM, două partide total diferite. Dacă nu ești capabil să faci diferența dată, eu sunt sigur că nu ai ce face la departamentul politic. Asta e valabil doar în cazul în care greșeala aceasta nu a fost intenționată.

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile ef...

Ultimele articole