Eu când vorbesc la telefon vreau să mă simt om!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pe lângă fotbal şi politică, noi toţi ne pricepem la serviciile de telefonie mobilă şi internet mobil. Numai că nu ştiu cum se face că cei mai mulţi dintre moldovenii pricepuţi la toate celea stau pe Orange şi sparg un pumn de bani!? Deşi tendinţele contează – ele sunt bune, încet dar sigur numărul de abonaţi Moldcell creşte. Mai mult ca atât, până peste un an şi ceva, toate apelurile în afara reţelei vor costa cam la fel, iar ANRCETI a introdus portabilitatea numerelor. Adică, dacă nu îţi plac serviciile sau ai ofertă mai bună la alt operator, ai trecut şi îţi păstrezi numărul.

Iată de pe 1 mai va începe adevărata concurenţă de pe piaţa de telefonie şi internet mobile. Eu am câteva observaţii şi experienţe care mă dor şi contează. Am şi eu un contract la Unite, băieţii de acolo au fost capabili să genereze nişte oferte atractive – credite convenabile, telefoane ieftine, sunat gratis la fix ş.a. M-am prins şi eu, telefon modern şi ieftin, modem 3G cu trafic nelimitat cu doar 50 lei pe lună – super. Păcat că băieţii nu au fost capabili să genereze şi servicii ca pentru oameni – nu mai poţi şti cât costă să suni în afara reţelei, câţi bani ai pe cont, este imposibil să-ţi cumperi un pachet de trafic internet la telefon şi multe altele. Într-un cuvânt – niciodată, dar niciodată nu deveniţi abonat Unite!

Ce am păţit.
Mă duc eu într-un weekend la o mică săpătură arheologică. Fiind dependent de net, am luat telefonul Unite, modemul tot de la ei şi pe deal la Ţâpova. Pentru că deja ştiu că la ăştia nu mai ştii unde se duc banii – am pus pe cont 200 de lei. Pe drum scot lap-topul şi pentru că nu e loc în maşină dau şi eu nişte sahring de wi-fi direct de la telefon, un mail verificat, intrat pe Facebook şi gata. Am uitat să deconectez sharingul. Am ajuns pe dealul nostru, am conectat modemul, am fost surprins plăcut să văd că este acoperire. Cineva a atins modemul, acesta s-a deconectat iar lap-topul s-a conectat iar la telefon. Toată ziua ştiri, video, radio, muzică până noaptea. A doua zi vin acasă, încarc telefonul şi văd contul blocat, nu mă miră – faimoasa companie Moldtelecom m-a deprins cu faptul că nici nu ştii unde se pierd 200 lei. Dar, am intrat şi eu să văd ce naiba se întâmplă cu banii care îi pun pe cont şi cât costă de fapt serviciile lor. Eu multe am văzut dar aşa…

„Dvstr trebuie să achitaţi 780 lei pentru servicii internet mobil!” Eu am strâns barba de pe jos şi îi întreb:
„Dar cât se poate de intrat în minus la Dvstr?”
„Serviciile se deconectează la 0 lei dar nu se întrerupe până cât durează conexiunea.”
„Adică dacă eu sun în Australia şi uit să pun receptorul iar acolo la fel şi telefoanele sunt conectate la încărcător – pot să plătesc şi miliarde de dolari?”
„Domnule, aşa sunt condiţiile la noi!”
Îi rog să-mi arăte aşa ceva în contract – evident nimic!

Peste o zi în sediul Moldcell
continuare

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Valeriu Paşa

Valeriu Paşa

Născut la 4 martie 1986. Nu ţin minte Cernobâlul, ţin minte războiul din Transnistria. Născut în Chişinău, crescut unde vrei. Studiat Istoria la USM. Absolvit în 2010 masterul în Arheologie. Îmi place să descoper lucruri noi, să discut şi să îi en...

Ultimele articole