Este agresivitatea un mod democratic de exprimare?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri la protestul celor 5 partide de opozitie impotriva schimbarii sistemului electoral de vot, a avut loc un incident foarte urat. Victoria Kriukova de la PublikaMD a fost agresata de catre multimea care nu era controlata in nici un fel de organizatorii protestului. Atacul asupra unui jurnalist, inseamna in primul rand atacul asupra unui om, violenta ceea ce contravine oricarei norme de morala etc. In al doilea rand, agresarea acestei jurnaliste a insemnat un atac la libera exprimare. Poti sa fii contra canalului PublikaMD, se stie ca acest post TV este unul controversat poate chiar detestat de politicienii din opozitie pentru ca acest canal le arata adevarata lor fata si nemultumirea lor este evidenta. Dupa cum am spus, poti sa fii contra acestui post TV, dar nu trebuie sa ataci jurnalistii care sunt angajati acolo. Ei isi castiga painea exact cum si voi fiind angajati o castigati.

La fel, comportamentul mega-agresiv al protestatarilor la adresa canalului Publika inseamna un semnal, un semnal care da de inteles ca anume asa se va proceda ulterior cu toti opozantii lor. Mesajul ar fi urmator, daca voi nu sunteti cu noi, sunteti impotriva noastra si agresiunea va fi o modalitate de a va inchide gurile pe viitor. Daca asta este o modalitate de a dicta contentul unui post TV, atunci nu cred ca poate merge vorba despre o schimbare, mai mult o fi vorba despre regres.

Dar cel mai mult m-a indignat lipsa de reactie a ONG-urilor de media, care ar fi trebuit sa condamne comportamentul agresiv al protestatarilor si sa isi apere colega de breasla. Acest lucru nu s-a intamplat, as vrea sa adresez o intrebare lui Petru Macovei, un sefulet de ONG media, un anume API(asociatia presei independente), dvs dle Macovei nu ati vazut o intentie agresiva in atacul de ieri? Sau… hai ca m-am dumerit si eu, aici merge vorba despre lupta dintre clanuri, daca PublikaMD este finantat dintr-un alt buzunar decat voi, atunci ei nu va sunt colegi. Colegii de treuca au prioritate, stau si imi aduc aminte cum o faceati pe lupii moralisti si erati mai catolici decat Papa cand Alina Radu a fost comentata mai agresiv pe FACEBOOK, pe o retea de socializare Karl, atunci vi s-a parut culmea agresivitatii si era musai sa reactionati. Dar acum cand o femeie era cat pe ce sa fie batuta de multime, asta nu este motiv ca sa reactionati in vreun fel?

Si acest lucru nu e in premiera, cand la atacul asupra unui jurnalist voi cei de la ONG-urile de media luati apa in gura. Tineti minte cum Vasile Nastase l-a lovit pe jurnalistul de la today.md Vadim Ungureanu in casa de cultura din Cimislia? Nu ati reactionat in nici un fel pentru ca partea agresiva a fost unul de-ai vostri, unul care se hraneste dintr-aceeasi treuca cu voi.

Vreau sa va intreb, daca un jurnalist de la jurnal TV sau de la orice alt portal de stiri sau canal TV care apara aceleasi interese ca si voi ar fi agresat in plina strada, la fel ati ignora? Nu, in asa caz sunt ferm convins ca ati face spume la gura si ati spune ca guvernarea asupreste jurnalismul independent si face rafuiala politica prin intermediul unor agresori platiti.

In concluzie, va rog sa nu aplicati duble standarde si sa actionati conform statutului ONG-ului dvs, sau sa va retrageti din acest bussines si sa deveniti bisnitari precum de jure precum sunteti acum de facto.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Macovei Pavel

Macovei Pavel

Sunt student la Relații Internaționale, poate datorită acestui fapt am o percepție diferită față de mediul politic. Sunt împotriva manipulării și a propagandei, consider că aceste două lucruri strică din farmecul acestui domeniu. Și prin propriile...

Ultimele articole