E rușinos să fii nevoit să vorbești o altă limbă la tine în țară!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

sursa: timpul.md

Se întâmplă adesea să vedem cerându-se conducerii legalizarea limbii ruse ca o a doua limbă de stat. În acest sens sunt organizate neîncetat acțiuni, demonstrații, proteste. Este ceva firesc, ținând cont de faptul că populația vorbitoare de limbă rusă crește încontinuu, dar e regretabil faptul că nu vedem pe nimeni să ceară limba română, ceea ce constituie un fapt atestat istoric. Și nu m-aș mira dacă într-o bună zi ar fi declarată limba rusă o a doua limbă de stat, iar așa-zisa moldovenească să rămână acolo unde este.

E dureros să mergi prin ograda blocului să auzi cum copiii vorbitori de limbă română comunică cu tovarășii lor de joacă în limba rusă, să mergi cu copilul la spital și întrebând cine e ultimul la rând, să auzi ”Не понимаю” sau în transportul public la întrebarea ”Coborâți?” să ți se răspundă ”Что?”.

Ce s-a întâmplat? A cui e vina? Cum am ajuns să cădem în genunchi în propria țară? E dureros și în același timp e rușine. Iar atunci când o sa vină timpul să se vorbească peste tot doar în rusă, cînd aceasta va deveni o a doua limbă de stat, poate chiar prima, care va fi răspunsul nostru pentru cei micuți cu manualul de istorie în mână? De ce? E rușinos că asta se întâmplă numai din vina noastră!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii