DODON Igor și STRELEȚ Valeriu: Despre Secretele bărbaților de succes!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Marți, 6 august 2013, în incinta restaurantului Equador s-a desfășurat cel de al 4-lea workshop din proiectul Suflet de Femei, cu genericul „Secretele bărbaților de succes”. La eveniment au fost prezenți domni cu personalitate și bărbați de succes: Igor Dodon – președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova și Valeriu Streleț – președintele Fracțiunii Liberal-Democrate din Parlamentul R. Moldova.

Evenimentul motivaţional despre carieră, curaj, putere, realizări şi familie s-a desfășurat într-o atmosferă prietenească de discuții informale. Discuțiile active s-au bazat pe subiecte despre carieră şi succes, încredere în sine şi secrete ale comunicarii, despre echilibrul dintre viaţa profesională şi personală, despre armonia în relaţiile cu cei din jur şi despre tot ce înseamnă feminitate şi strălucire prin ochii plini de isteţime ale unui bărbat!

Igor Dodon ne-a bucurat cu detalii despre cum decurge procesul educativ în familia Dodon și cât de interesant e să crești doi băieți:

„Copiii și în general familia sunt mândria mea. Încerc să le ofer educația corectă, dar adesea mă gândesc cât de bine se primește acest lucru în Chișinău. Crescând la țară, personal am avut o altă copilărie și aș dori să le ofer o părticică din ea și copiilor mei. Am încercat să aduc această idee în viață și ămpreună cu soția am trimis copiii la țară fătă telefoane și acces la internet. Sigur, nu au rezistat mult!” – a menționat cu zâmbetul pe buze. „În general consider că și noi maturii învățam de la copii cât trăim. Mai mult ca atât încerc să le dau copiilor mele exemple pozitive din viață. Și să nu uităm că copii vor proceda cu noi la fel cum noi procedăm cu părinții noștri. Cred că noi cu soția le dăm un exemplu bun și în general părinții trebuiesc prețuiți, la fel ca și copiii!”

Prin sinceritatea sa și spiritul dezvoltat de părinte ne-a bucurat și dl. Streleț, care ne-a relatat despre copilăria sa și despre faptul cum își educă el copiii.

„Sunt tată a patru copii și acest fapt îmi aduce o satisfacție deosebită. Am doi băieți și două fete, aceștia sunt comoara mea de vază. Cei mai mari îmi aduc surprize plăcute și mă surprind prin ideile care le au și cât de matur procedează în multe situații. Băiatul mai mare are o înclinație deosebită spre domeniul relațiilor internaționale/ diplomație. A făcut un an de studii în SUA și practic a vizitat mai multe țări decât eu personal. Are idei bine întemeiate și spune că acumulând idei în afara țării va putea să le implementeze aici. M-a surprins, recent prin faptul că are un tabel excel în care duce evidența propriului buget.  Mi-aș dori mult ca copiii mei să îmbrățișeze pe viitor o profesie care le-ar aduce bucuria și fericirea în viața lor, iar care va fi aceasta este alegerea lor.” – a menționat dl. Streleț.

1001245_412421795542156_733511670_nÎn cadrul evenimentului s-a organizat o acţiune caritabilă pentru susţinerea unei tinere sa-si continuie studiile la universitate – o poveste tristă despre o tânără studentă, Doinei Zavedei (19 ani), care se vede pusă în situaţia de a abandona facultatea pentru a putea îngriji de mama sa bolnavă şi de cei doi fraţi minori!

În cadrul evenimentului Dl. Dodon și-a exprimat dorința de a o ajuta pe Doina cu continuarea studiilor și susținerea fraților ei mai mici, iar Dl. Streleț și-a exprimat dorința de a o ajuta cu alte detalii strict necesare pentru derularea unui proces decent de studii.

Fondatoarea proiectului Alina Matei, redactorul șef al prortalului de lifestyle feminin a menșionat:

„Ne bucurăm de prezența celor doi domni frumoși și puternici, de la care fiecare din noi are ce învăța. Astfel de evenimente sunt pur și simplu necesare pentru societatea noastră: încercăm să aducem modele demne de urmat în fața participantelor și să sensibilizăm societatea spre lucruri frumoase. Țin să mulțumesc dlui Streleț și dlui Dodon pentru prezența sa și pentru implicarea activă în cadrul fondului de colectare pentru Doina, care chiar are nevoie de susținere. A fost o seară frumoasă, plină de emoții și trăiri pozitive. Iar următorul workshop al proiectului Suflet de Femei cred că nu se va lăsa așteptat mult!”

„A fost un eveniment interesant și neobișnuit pentru mine: faptul că i-am văzut pe politicienii noștri  într-o postură mai tandră, mai sensibilă și mai aproape de cetățenii noștri. Chiar m-a impresionat!”, spune Iuliana Mămăligă, participantă.

„A fost o întâlnire cu oameni frumoși, o întâlnire de suflet! Am fost plăcut surprinsă de Igor Dodon, care mi s-a părut sincer, omănos și de al nostru. Cu mare drag voi fi prezentă și la întâlnirile ce vor urma.” , spune Angela Chelaru, manager general Fresh&Joy.

Valentina Andronic, membră a echipei TheWoman.md și a echipei proiectului Suflet de Femei menționează:

„Din păcate, politicienii noștri la televizor adesea ne par diferiți decât sunt în viața reală. La astfel de evenimente avem posibilitatea de ai cunoaște așa cum sunt, oameni simpli, dar puternici cu o ambiție deosebită, oameni gata să ne ajute cu tot ce le stă în putere. Mă bucur nespus de faptul că în urma acestui eveniment, am rămas nu numai cu emoții frumoase, că nu doar am cunoscut adevărata personalitatea a dlui Streleț și dlui Dodon, dar am și reușit să o ajutăm pe Doina. Ne revedem în curând, la un nou workshop!”

Proiectul “Suflet de Femei” îşi îndreaptă atenţia către femei care vor să se reinventeze, care sunt la început de drum şi care doresc să construiască ceva frumos în viaţă, la cele care vor să se dezvolte sau femei care s-au trezit după o lungă perioadă de timp în care au uitat de ele şi s-au sacrificat pentru altii şi, astfel, cu ajutorul specialiştilor, le ajutăm să se redescopere şi să se reinventeze! Cum? Motivând-o prin a învăţa, a se autoeduca, a citi, a se documenta, a socializa, a avea grijă de ea şi a schimba lucrurile în bine! Pentru că schimbarea trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii