Doar în Limba Română!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tinerii interpreţi pot participa la Festivalul-Concurs Naţional „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei!”

15:27 | 18.11.2017Categorie: Cultură

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Tineri interpreţi din întreaga ţară vor participa la cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei”, care se va desfăşura pe 9 decembrie  la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină” din capitală, informează MOLDPRES.

Preselecția va avea loc pe 25 noiembrie, începând cu ora 10.00, pe strada Bucureşti, nr. 68,  biroul 334, în sala Ansamblului de Muzică Populară „Mărţişor”. În baza acesteia, vor fi stabiliţi laureaţii la cele două categorii de vârstă: 8-13 ani şi 14-30 de ani. Învingătorii vor participa la Gala Laureaţilor din 9 decembrie de la Centrul de Cultură şi Artă „Ginta Latină”, începând cu ora 17.00.

Solicitat de MOLDPRES, directorul- fondator al festivalului, poetul Traian Vasilcău a menţionat că acesta este cel mai longeviv eveniment al genului şi unicul, până la acest moment, festival-concurs naţional, scopul căruia este de a lansa şi promova tinerele talente ale Moldovei.

Potrivit sursei citate, Festivalul Naţional „Steaua Chişinăului-Steaua Moldovei” a fost şi rămâne în continuare o „rampă de lansare a celor mai talentaţi aspiranţi la gloria muzicală a ţării, a Europei şi a lumii”. De la fondare, Festivalul a lansat peste 200 de nume noi, parte din ele devenite notorii în timp şi laureate ale numeroaselor festivaluri internaţionale, precum: Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Natalia Gordienco, Galina Gherman, Licu Goncear, Victoria Mahu, Victoria Lungu, Rodica Novac, Catharsis, Alexandru Manciu, Cornelia Ștefăneț, Pavel Parfeni, Tatiana Cerga ş.a.

Marele Premiu al Festivalului este de 10 mii de lei. Premiul I este în valoare de 6000 lei, premiul II de 3000 de lei şi premiul III – de 2000 de lei.

„Steaua Chişinăului-Steaua Moldovei” este unica acţiune de acest gen, unde participă concurenţi din toate raioanele ţării, dar indiferent de naţionalitatea fiecăruia, se evoluează în concurs cu o singură piesă, interpretată doar în limba română”, a precizat Traian Vasilcău.

Imagini pentru Limba romana

Prima ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Uşoară „Steaua Chişinăului – Steaua Moldovei” a avut loc în anul 1995, avându-l în calitate de preşedinte al juriului pe regretatul compozitor Mihai Dolgan, iar de coorganizator – pe compozitorul Petre Teodorovici. Marele Premiu la prima ediţie a fost obţinut de interpreta de muzică uşoară Galina Gherman. La ediţia din anul trecut a Festivalului, Marele Premiu a fost luat de Alisa Gluşkova la secţiunea tineri şi la secţiunea copii – de Maria Kazarinov.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

https://www.moldpres.md/news/2017/11/18/17009053

https://www.moldpres.md/video/view/vid/288

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole