Diversitatea – șansa mea de a fi unic…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

    Diversitate un cuvânt cu multiple înțelesuri, care stimulează sufletul uman să exploreze. Oriunde nu am privi , diversitatea își face prezența și contiuă să schimbe viața.
Anume diversitatea ne dă posibilitatea de a ne educa , de a ne modela caracterul.

Uitântu-ne în jurul nostru putem observa nemulțumirile și atitudinea pe care o au oamenii între ei. Ar trebui cu toții să fim conștienți că anume diversitatea ne impulsionează spre cunoaștere. În jurul meu văd nemulțumiri, dar totodată și aprecieri. Acest lucru mă face să cred că diversitatea este prezentă în viața mea. Nu pot să fiu așa cum doresc cei din jurul meu și anume de aceea tind să fiu unic în acțiunile mele. Nu mi-a plăcut niciodată să copii pe cineva sau să mi se ofere ceva gata făcut, dar recunosc că îmi place să mă inspir și să creez lucruri noi. Au fost multe  momente în care mi s-a spus că nu voi reuși și mai bine ar fi să renunț, dar am continuat să merg înainte pentru a demonstra că nimic nu este imposibil. Dacă nu îți reușește un lucru din prima încercare, nu înseamnă că trebuie să renunți. Încearcă să parcurgi drumul pînă la capăt pentru a reuși, indiferent de ce cred cei din jurul tău.

EU personal mă conduc după următorul citat „Învingătorii nu renunță, iar cei care renunță nu ajung învingători”. Acest citat îmi inspiră încredere  și mă îndrumă spre ceea ce îmi doresc.
Îmi doresc să schimb lucrurile, să creez și să demonstrez că pot!
Urăsc invidia și îmi pare rău că ea își face prezența tot mai des în jurul nostru.
Cu toții avem la dispoziție 24 de ore, iar fiecare folosește timpul în mod diferit.
Am tot respectul pentru cei care folosesc eficient timpul și reușesc să ridice treptele succesului cu o viteză mai mare față de cei invidioși. Îmi pare rău că persoanele invidioase nu conștientizează că rămân în urmă doar pentru că posedă o asemenea calitate.
Să fii unic și să crezi în tine consider că este unul dintre cele mai importante lucruri.

Sunt diferit și mă simt mândru de acest lucru. Niciodată nu voi fi pentru toți același om, pentru unii pot fi un om bun, iar pentru alții mai puțin bun. Nu trebuie să încercăm să părem cum doresc cei din jur. Încearcă să fii TU și vei vedea că poți ajunge departe.
Sunt tânăr și la moment sunt mai aproape de tineri. Observ cum tinerii doresc schimbări, iar mai puțini sunt conștienți că schimbările încep odată cu implicarea noastră.
La moment resursa principală de care dispune Republica Moldova sunt tinerii.
Tinerii pot schimba viitorul țării într-un viitor prosper și european.
Știu că nu toți vor fi de acord cu mine, dar acesta sunt eu, încerc să fiu unic și să am propriile opinii. E ușor să pleci și să spui că ai mai multe oportunități plecând din țară, dar nu trebuie să uităm de un lucru, acolo ești străin, aici e țara ta.

Sunt conștient că peste hotare am mai multe oportunități și mă pot realiza mult mai ușor, dar nu vreau să plec. Peste ani voi avea și eu familie, iar dacă voi pleca nu voi putea răspunde la întrebările copiilor – Ce am făcut eu pentru țară?, Cum am ajutat țara dacă am ales să plec?, Dacă m-am gândit la viitorul țării atunci când am decis să plec?.
Din acest motiv nu voi pleca, dar voi încerca să schimb și să mă implic pentru viitorul țării.
Vreau ca copii mei să cunoască valorile naționale ale țării și anume limba, cultura, istoria.

Vom reuși doar atunci când vom fi conștienți cu toții că prin implicare putem merge înainte, putem crea un viitor prosper.
Suntem diferiți, gândim diferit, dar avem și lucruri comune. Lucruri pentru care trebuie să luptăm și să le păstrăm identitatea.

Diversitatea – șansa mea de a fi unic în acțiunile mele!

Comentarii