Detalii despre mărturisirea păcatelor online

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am rămas suprins să aflu de la prietenii mei pe Facebook despre reportajul realizat de Publika despre mărturisirea păcatelor online, mai ales că mă privește direct și nu am fost contactat de realizatorii reportajului. Cu siguranță că în cartea de adrese a canalului de televiziune trebuie să fie și adresa mea, căci am fost invitat de multe ori să particip la dezbateri. Nu știu cum de  nu s-a reușit să fiu găsit, căci telefonul mi-a fost deschis și nu a fost înregistrat nici un contact. Apoi, mai am și pagină de Facebook și chiar prin intermediul formei de pe site-ul www.moldovacrestina.md puteam fi contactat. Dar, mă rog, dacă nu s-a reușit… Se întâmplă… Jurnaliștii de la JurnalTV  au reușit să mă găsească ușor și săptămâna trecută le-am oferit un interviu la acest subiect, în care am răspuns la toate întrebările. Păcat că nu a fost transmis reportajul în întregime.  Un lucru deosebit de important pe care trebuie să-l clarificăm din start este că …

Nici un preot nu poate oferi iertarea de păcate
Aceasta o oferă Dumnezeu care a spus, că dacă ne mărturisim păcatele El este credincios și drept ca să ne ierte și să ne curățească de orice nelegiuire. Scopul preotului este să primească această mărturisire, să se roage cu persoana care se mărturisește și să-i ofere consilierea spirituală necesară și învățătură din Sfintele Scripturi. Și la Publika și la JurnalTV au exagerat și au spus că preotul dă iertarea păcatelor sau că poți primi iertarea păcatelor făcând un click. Vă recomand să mai citiți odată atent ce scrie la formularul unde oamenii sunt invitați să-și mărturisească păcatele.

Mărturisirea online nu este intenționată să înlocuiască mărturisirea păcatelor în prezența preotului 
În interviul pe care l-am dat reporterilor de la JurnalTV am spus că, printre persoanele care și-au mărturisit păcatele sunt și mulți care sunt plecați din țară și sunt în locuri unde nu au biserică. Spre exemplu, un ostaș român din Afganistan a beneficiat de acest serviciu și de site în întregime. Aproape toți oamenii care îți mărturisesc păcatele online, când ne-au contactat prima dată, ne-au spus că ei nu frecventează nici o biserică și prin consilierea care le-am oferit-o i-am îndreptat să caute o biserică și să frecventeze serviciile divine. De altfel, chiar sunt curios, câți din cei care au ascultat reportajul practică mărturisirea păcatelor la preot și merg la biserică? Când într-un sat de 2000 de  locuitori toți spun că sunt creștini, dar la serviciul divin al bisericii vin doar 10-15 femei în vârstă, cam câți oameni credeți că își mărturisesc păcatele în acel sat? De ce să nu le oferim acestor oameni posibilitatea să caute lucrurile sfinte, să se apropie de Dumnezeu și să fie mântuiți prin credință în Domnul Isus Hristos și ascultare de adevăr?

Site-ul www.moldovacrestina.md activează al 8-lea an
În reportajul de la Publika s-a spus că recent a apărut un site…. Site-ul a început să activeze la 26 aprilie 2007, înainte de Publika.md.

Și despre opinia psihologilor….
Asta chiar m-a uimit când am văzut că psihologul este din altă țară, cu accent arab și presupun că și musulman. Chiar nu s-a găsit în toată Moldova nici un psiholog creștin, care să se expună cu privire la acest subiect? Eu vă sugerez să facem o dezbatere la acest subiect în studiou și, dacă mă invitați, sunt gata să răspund la întrebările care îmi vor fi adresate.

Cât privește preoții care resping mărturisirea păcatelor online
Mulți din ei spuneau și mai spun încă că Internetul nu este de acceptat, rețelele de socializre sunt de condamnat, etc. Și în parte au dreptate. Dar, Domnul Isus a spus că nu este bine ca fiii întunericului să fie mai înțelepți decât fiii luminii și noi, creștinii, care avem de comunicat omenirii cel mai important mesaj – Evanghelia mântuirii, trebuie să facem uz de tehnologii ca să propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu și să-i chemăm pe oameni la mântuire. Apropo, văd că preoții care mă condamnau când am lanst site-ul în 2007, acum și-au deschis și ei bloguri, portaluri întregi, au activitate multă în rețelele de socializare și, sunt sigur că, în  cel târziu 5-7 ani, vor practica mărturisirea păcatelor online.

Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru cele peste 4000 de persoane care și-au mărturisit păcatele online și astfel au renunțat la sinucidere, la divorț, la droguri, la beție, la imoralitate și au ales să urmeze calea lui Hristos și să moștenească Împărăția Cerurilor. Pentru ei și pentru alții ca ei continuăm să oferim posibilitatea de mărturisire a păcatelor online.

Comentarii