Despre înțelegere și toleranță

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri la minunatul marș sau protest al celor care (nu știu cum să îi numesc) nu sunt normali și nu acceptă păreri diferite de gânirea lor, o tanti a gandit de cuvință că pentru ea e normal să îmi lovească și să îmi spargă camera, pentru că eram și eu acolo și făceam poze.
Altfel, în apărarea ei au sărit câțiva cetățeni de bine care știu să apere moralitatea și credința oamenilor, spunând că ea a greșit. Că a vrut să-mi spargă camera.

Cu alte cuvinte pentru unii e normal să greșești și să stai astfel în greșeală și în păcat. Iar tot pentru acești oameni este complet greșit ca cineva să fie normal, pașnic și liniștit și să aibă o gândire diferită de a lor.

Știti cine mai cerea ca toată lumea să aibă aceeași gândire și același lider suprem. Cei din Coreea de Nord, în zilele noastre sau comuniștii în vremurile de mult apuse. Și asta dintr-un singur motiv. Aceștia nu aveau acces la informație. Aceștia nu aveau voie să aibă acces la această informație.

Toleranța și întelegerea vin prin cunoaștere. Prosperitatea și evoluția vin prin cunoaștere. Atunci, cui îi este frică să descopere, să încerce să înțeleagă și mai mult, să accepte?

Comentarii