Delirul paradoxal al rezultatelor preliminare ale Recensământului Populației 2014

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

olivieBiroul Național de Statistică a publicat, în timp ce majoritatea locuitorilor rămași în Republica Moldova tăiau salată olivie, scoteau măsline din borcane, feliau heringul afumat și puneau șampania la rece; rezultatele preliminare ale Recensământului populației 2014.

Deci, populația totală – 2.9 milioane, inclusiv peste 300 mii plecați temporar peste hotare. Pe drum „s-au pierdut” vreo 650 mii persoane. Asta nu înseamnă că au decedat, dar ceva misterios s-a întîmplat cu ei.

Sigur, apar anume întrebări:

1. De unde și până unde, numărul populației municipiului Chișinău e de sub 500 mii?! Datele oficiale de la 1 ianuarie 2014 atestă peste 800 de mii. E posibil ca într-un oraș în plină dezvoltare să se comită o eroare de 300 de mii de locuitori?! Sau ca 300 mii locuitori să plece din oraș și nimeni să nu observe?! Vedeți apartamente goale, străzii pustii etc.? Ca să aveți o închipuire ce înseamnă 300 mii persoane, imaginați-vă populația sectoarelor Botanica și Ciocana, închideți ochii, îi deschideți și apoi nu mai vedeți nimic. S-au dus! Nu-s! Sau luați populația la vreo 4 raioane și faceți la fel.. închideți ochii și apoi imaginațivă că în Hâncești, Leova, Cantemir și Cimișlia n-a mai rămas nimeni. Cam asta înseamnă 300 mii.

recensamant12. Atenție, din 492 mii locuitori ai mun. Chișinău, conform rezultatelor preliminare ale recensământului 2014, doar 21 de mii sunt plecați temporar peste hotare. Deci, ceilalți peste 300 de mii ce sunt? Eroare statistică sau ce? Așa eroare poți obține doar dacă te pornești la Moscova și ajungi în Alma-Ata, prin Havana.

Citește articolul integral pe bologan.com

Sărbători Fericite! 

Comentarii