De mâine sunt un criminal

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mâine Parlamentul urmează să voteze aşa-numita lege cu privire de şanse. O lege care nu este dorită de societate, o lege care nu vine atât să apere pe cineva, ci să marginalizeze pe cei care nu corespund ideologic cu „valorile europene”. Precum s-a mai spus, legislaţia existentă deja prevede apărarea tuturor categoriilor sociale. Proiectul legii nediscriminare este, în primul rând, un document ideologic, nu juridic, care va justifica înfiinţare unei noi inchiziţii, fiind un preludiu a unui proces de anihilare valorică şi un etnocid al populaţiei locale. A nu se uita că același proiect de lege va oficializa, practic, limba rusă, facilitând procesul de rusificare a românilor basarabeni.

Azi încă mai sunt un om de rând. De mâine, odată cu aprobarea proiectului, voi fi considerat un criminal, un criminal care ar urma să fie marginalizat şi redus la tăcere. Însăşi existenţa mea, însăşi modul meu de a fi, viziunile mele faţă de lume vor fi scoase în afara legii, declarate „periculoase”, „sexiste”, „rasiste”, „incitatoarere la ură şi discriminare” – într-un cuvânt „neobolșevism”. De ce m-aş îngrijora, de ce m-aş revolta?

Am discutat în mai multe rânduri cu partizanii pomenitului proiect – așa-numita „societate civilă”. Vă pot asigura că atâta dogmatism și intoleranță față de opiniile și pozițiile contrare mai pot fi observate doar la martorii lui Iehova și PCRM. Se poate lesne de prezis că consecințele ridicării acestor indivizi pe creasta valului se vor simți în curând pe pielea fiecărui din noi. Promotorii „nediscriminării” nu doresc niciun fel de dialog sincer și constructiv cu societate civilă, ci caută să desființeze pe oricine nu este de acord cu pozițiile lor. De acest lucru ne-am convins în ultimii ani. În locul unor argumente nu am auzit din partea lor decât injurii, insinuări, ironizări și atacuri la persoană, chiar  și la adresa Bisericii – Mamă.

Continui să cred că discriminarea este unul din drepturile fundamentale ale omului (de aceeași părere este, de exemplu, unul din cei mai renumiți specialiști în drept din Europa – Matthias Storme), este o condiţie indinspensabilă a libertăţii persoanei şi a dreptului la viaţă privată, alături de dreptul la libera exprimare, dreptul la educaţie şi dreptul la conştiinţa religioasă, care vor fi compromise odată cu adoptarea „legii cu privire la egalitatea de şanse”.  De mâine vom fi scoşi în afara legii, de mâine întreaga populaţie va fi trecută în categoria de „criminali”. Adio, libertate, adio democraţie reală!

P.S.: Pentru cei care îmi vor reproşa că „nu am citit proiectul”, aş putea spune că activând în cadrul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) am fost printre primii care am luat atitudine faţă de această mizerie eurobirocratică încă din momentul în care a început să fie discutată în cadrul Ministerului Justiţiei primul text al proiectului.

Anunț: URGENT! Mâine la 8.45 în faţa Palatului Republicii se adună cetăţenii conştiincioşi pentru a întâmpina parlamentarii şi a-i îndemna să nu voteze Legea antidiscriminare. Nu fi indiferent!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole