De ce „Unirea” nu mai este o idee ci doar un bussines ? Marea rușine centenară.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Spiritul unirii a murit totalmente ! De asta ne-am convins duminică, asistind la o acțiune organizată lamentabil, fără suflet-doar din interes.
Nu am considerat să desfăsurăm contra-marșuri pentru că nu se mai merită. Faptul că un grup foarte restrins de oameni își doresc unirea este neesentială, nereprezentativă, deja numai vorbesc de legalitatea acestor acțiuni.
Vreau să aduc cîteva argumente de ce unionistii sunt mai dezuniti că niciodată iar proiectul lor este o vrajă politică și sortit unui eșec total
-În primul rînd tripletă de sectanți Băsescu- Maia Sandu- Ghimpu se băț pentru aceeași filieră
-Să nu uităm că George Simion are și el ambiții politice și foarte probabil va creă un parodie de partid ca și televiziunea 10 TV
-Toți dintre ei sunt controlați de grupuri diferite și nimeni nu va ceda. Băsescu se implică în politica moldovenească pentru a scăpa de puscărie la București. Deloc intimplător în ultima perioadă în presă a apărut informații precum fostul Președinte al României în perioadă comunistă dar și pe vremea cînd a fost ministrul transporturilor acesta avea legătură directă cu Victor Bud. Fostul KGB-ist, unul dintre cei mai contrabandiști de armament, ar fi avut o rețea internatională prin intermediul căreia transporta arme și respectiv reușea tranzacții. Cunoaștem cu toții de ce România a rămas fără flotă. Nu exclud că bătrinul Băse ar fi vîndut cîteva nave lui Victor Bud. Nu este exclus că la Moscova sunt destule informații care ar putea ajută DNA -ul să-l bage la pîrnaie. Tot mai mult cred în ipoteză că Băsescu este controlat de oligarhi sau criminali ruși.
George Simion a rămas în continuare un mare oportunist. Umblă în continuare cu sacoșa și caută pomene pe la București, diasporă și alții pentru a adună bani de unire.
Maia Sandu îi este frică să spună că este unionistă pentru că ar intră în grupul de sectanți iar voturile ar veni și mai puține la alegeri.
Centenarul RO este o adevărată aberație. Țara vecină abia reușește să se integreze în UE sub mai multe aspecte. RO se dezvoltă foarte diferit. Cu excepția Transilvaniei și Bucureștiului care dau semne de creștere , Moldova, Dobrogea, Sudul României, este pe linie clară de stagnare. Intrarea în Shenghen a fost contramandată pe o perioadă nedeterminată , de altfel că și autostradă Oradea-Iași.
România sub aspect economic arată din ce în ce mai diferit, există deja o discrepantă vizibilă a mediei salariale și multe altele iar asta poate aduce la noi curente politice.
Unirea a devenit un mic joc geopolitic, nimic mai mult. Deloc intimplător în SUA chiar ieri a apărut un jurnal pamflet care improvizează o scenă de război dintre soldații americani și ruși, un război care începe anume în România din cauza unirii. Sigur unionistii ar da apă la moară organizatiilor„antistatale, antipopulare şi anticonstituţionale” și ar da apă la moară și separatismului din Tiraspol.

Concluziile deja vă rog să le faceți aplicînd rațiunea.

De pe ce planeta au venit turistii romani in Moldova (25.03.2018)???

Опубликовано Игорем Калдаре 25 марта 2018 г.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole