De ce PAS și PPPDA nu numără polițiștii de la protestele LGBT?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
PAS, PPDA, Plahotniuc, protest, Chisinau, LGBT, Jurnal, Manipulare

Văsusem recent un articol pe Jurnal de Chișinău unde se vorbea despre polițiști și implicare acestora la protestele și evenimentele din țară. Deoarece portalul dat aparține trustului lui Victor Țopa, este evident că s-a bazat mai mult pe criticarea guvernării și învinuirea poliției pentru că la protestele PAS-PPPDA, poliția are grijă ca să fie asigurată ordinea publică și protejarea bunurilor publice sau private. Principalul mesaj în articol era: ,,Această acțiune are drept obiectiv să îngrozească societatea”.
Mesajul expus mai sus, chipurile este promovat și de niște foști generali de pe vremea lui Voronin (cred că nu mai este nevoie să amintesc cum au acționat Generalii la 7 aprilie 2009), care au declarat că mobilizarea polițiștilor în jurul casei lui Vlad Plahotniuc este pentru a speria protestatarii, chiar dacă din PMAN, Andrei Năstase a dictat clar că ei pornesc în marș către casa lui Plahotniuc.

Cred că nu este nevoie să explic faptul că poliția va apăra fiecare cetățean și proprietatea acestuia dacă se cunoaște că există zonă de risc…

Această mobilizare a poliției îmi amintește de marșurile Fără Frică a comunității LGBT, comunitate susținută inclusiv de Maia Sandu. Nu vreau să o critic pentru acest fapt, ba din contra, bravo pentru că susține drepturile omului, doar că… doar că atunci când la protestele PAS-PPPDA se strigă că poliția e împotriva cetățenilor, se uită de faptul că exact această poliție recent apăra concetățenii noștri, care erau bombardați cu ouă de ,,pochi” și babe îmbrobodite, cu icoane în mâini.
La aceste marșuri, numărul participanților cred că se ridică până la câteva sute, iar a celor care îi batjocoreau, nuștiu dacă era mai mare, pe când numărul polițiștilor pare a fi destul de impunător. Pentru o convigere în acest sens, anexez un scurt video:

Privind spre rândurile de mascați cu scuturi în mână, am impresia că se apără câteva zeci de președinți de țară, dar nu cetățeni simpli, mai ales că ,,dușmanii” lor sunt niște femei de vârsta a treia.
LGBT, Protest, PAS, PPPDA, Plahotniuc

Tot experții de la JdC spuneau  ,,În situația de față, forțele și mijlocele MAI au fost mobilizate inadecvat. Când sunt organizate proteste, MAI trebuie să dețină informații, inclusiv despre eventualele provocări, și să nu hărțuiască efectivul din întreaga republică, pentru a îngrozi mulțimea.” Aceste declarații vin după ce cu o zi înainte de protest, reprezentanții poliției au ieșit în conferință de presă, unde au declarat public că nu se vor permite violențe.

Pentru mine aceste articole de pe JdC sunt manipulatorii și propagandistice, în contextul în care se aruncă peste societate informații provocatorii și neadevărate. Numărul polițistilor de la ultimul protest nu-l cunosc, însă pot pune pariu că nu este mai mare decât numărul polițistilor prezenți la Marșul Fără Frică. Cu părere de rău, Maia Sandu și Andrei Năastase refuză să vorbească despre acest fapt la proteste, atunci când huiduiesc angajații MAI.
Fiecare polițist este copilul cuiva, soțul/soția, mama/tata cuiva, iar prezența acestora la proteste face parte din obligațiile lor de serviciu și indiferent că e vorba de LGBT sau Năstase, Plahotniuc sau Maia, poliția va interveni pentru a asigura securitatea acestora.

#Pace

Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole