DE CE MEDICII REFUZĂ SĂ VORBEASCĂ? Al vostru Vlad Filat

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cu puțin timp înainte să fie arestat, Vlad Filat, care înțelegea foarte bine că nu mai are scăpare, a spus ceva de genul: “Dacă voi începe eu să vorbesc, se duce naibii tot sistemul! Și poate ar trebui de dărâmat naibii totul și de construit ceva sănătos…”

Poporul a amuțit, sistemul s-a cutremurat, dar… Filat n-a mai început să vorbească. A preferat să stea patru ani în pușcărie, decât sa dărâme naibii totul.

De ce? Ne rămâne doar sa ghicim. Fie n-avea nimic de spus, fie i-a fost frică, fie s-a temut ca propria vorbă să nu-l lovească și pe el, prin ricoșeu.

Astăzi, medicii se află în situația lui Filat de atunci. Și proferează aceeași amenințare: dacă începem noi să vorbim, se duce naibii tot sistemul ș.a.m.d.

Doar că… nimic, dom-le. Nu scoți nici cu cârligul. Sărmanii jurnaliști, stau cu capul în palme și răsfoiesc scrisorele anonime. Parcă-i drept, dar cum să dai, fără nume și prenume? Hai, omule, vorbește, să dărâmam naibii totul și să construim ceva sănătos! Ne…

Așa că nu va supărați, dragii noștri, dar în contextul crizei mai ales, vă credem, dar nu vă putem ajuta. Operăm doar cu informații oficiale, parcă așa ne-am înțeles…

Vreți ca Filat, fiți ca Filat.

Vizitează blogul personal al lui Nicolae Federiuc

Comentarii