Dacă Plahotniuc investea în concerte, dar nu în spitale și oameni, azi avea un raiting de 80%

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Care este prețul cetățenilor din Republica Moldova și cât de naivi suntem?

Aici vorbesc despre faptul că unele personaje politice ca Usatîi, preferă să bage bani grei în concerte, în loc să finanțeze modernizarea unor instituții de sănătate. Un astfel de centru de sănătate este Secție de Boli Infecțioase pentru copii din cadrul Spitalului Clinic Municipal Bălți. Paturi vechi, podea distrusă și baie în care nu sunt asigurate condițiile minime pentru igiena pacienților.

Pentru concertele organizate de acesta, din 2014 pînă în prezent a cheltuit în jur de 655 000 euro și încă nu-s toate. Bani ce ar fi suficienți pentru construcția unei aripi noi a acestui spital, plus reparația acestuia.

Pe când ”răul” din Moldova să fi acționat în acelaș mod ca oponentul său politic, avea să aibă un raiting de 80%. Doar că Vlad Plahotniuc prin #FundațialuiVladPlahotniucEdelweiss a pus accent pe dezvoltarea și modernizarea centrelor de medicină din țară dar și pe oferirea consultației celor mici prin intermediu unor echipe mobile.
Și vă dau câteva exemple :

Chirurgii de la Spitalul de copii „Valentin Ignatenco” şi cei de la Spitalul de urgenţă din Chişinău pot opera cu instrumente noi, moderne, adecvate standardelor de calitate şi igienă.
Costul donației 537 000 lei.

Condiții moderne la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. În 2013 , fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, împreună cu ambasadorul României în Moldova, Marius Lazurca, au inaugurat intrarea principală a maternităţii Institutului, renovată în cadrul Campaniei Sociale „Renaște Moldova”. Timp de doi ani, cât a trecut de la lansarea campaniei „Renaşte Moldova”, au fost modernizate trei secţii ale maternităţii, printre care şi cea de naşteri. Aici a fost adus echipament performant, care face munca medicilor mai eficientă.
Costul cheltuielilor – 1 000 000 euro.

Cabinetul pediatric mobil. Echipele mobile de medici au ajuns în peste 300 de localităţi din ţară pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor. Medicii din cele trei echipe merg în satele unde nu există specialişti sau dispensare pentru a oferi consultaţii celor mici. Am oferit până acum consultaţii la 15 214 copii, iar în unele cazuri intervenţiile medicilor din aceste echipe au salvat vieţile copiilor.

Dacă Vlad Plahotniuc, ar fi băgat acești bani în concerte și nu în spitale și în oameni acum avea să aibă un raiting de 80%, căci Renato-și consolidează lozinca: Puterea e în circul fără pâine!

 

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole