D-ale patriotismului: Sau cum să facem bani pe spatele Limbii Române

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu, nu e vreo glumă sau vreun pamflet.

Primesc de dimineaţă un link (mulţumesc prietenilor) şocant, în care aflu că “marele patriot” Matei, care a susţinut un discurs în faţa cercetătorilor AŞM, cu ocazia Zilei Limbii Române, a hotărât să facă şi nişte bănuţi cu ajutorul acestui discurs.

Să-l fi lăudat careva atât de mult, încât n-a rezistat tentaţiei să-şi vândă limba pentru acei câţiva bănuţi.

Offf, ce tare-mi mai aduce aminte de episodul biblic în care a fost vândut Hristos…

În fine, preţul de 16 lei (presupun că-s româneşti) pentru fiecare participant, îl consider o bătaie de joc, mai ales în condiţiile în care domnul în cauză e un funcţionar plătit din banii statului român (apropo, chiar aş vrea să ştiu ce salariu lunar ridică acest director al ICR).

Plus că, în condiţiile actuale, când Limba Română suferă enorm din cauza celor care-o ciopârţesc şi o renegă, pare a fi un gest criminal să ceri plată pentru cuvântul matern.

Sau sunt cumva eu demodat?!

 

P.S. Ohhh, ce ne mai plac extremele – din obligaţii spre taxe…

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole