D-ale încrederii: Sau cum cetăţenii RM oferă ultima şansă…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Evident, celor care le promit o viaţă mai bună.

Aşadar, în ultimul timp observ tot mai des întrebări venite din partea cetăţenilor vizavi de acţiunile Platformei Demnitate şi Adevăr (DA) şi rezultatele acestora.

Mulţi se îngrijorează că aceste acţiuni nu vor avea niciun efect, iar lucrurile în ţară vor parcurge acelaşi itinerar din ultimii ani – spre sărăcie.

Cei din platformă ţin cu tot dinadinsul să contrazică aceste voci şi jură că lucrurile vor fi schimbate, oligarhia va fi dată jos, iar Republica Moldova va merge spre mult râvnitul făgaş european.

Care dintre aceste “scenarii” se va adeveri, rămâne de văzut, cert este că oamenii implicaţi în protestele din PMAN, au mari aşteptări.

Mai mult ca atât, respectivii cetăţeni le-au încredinţat o mare încredere liderilor Platformei DA, de la care aşteaptă doar rezultate pozitive.

Prin urmare, nu vreau să par pesimist, dar în scurta noastră independenţă, organizatorii marilor proteste nu şi-au dus promisiunile până la capăt. În plus, după ce cetăţenii le-au dat şi votul pentru a ajunge în sânul guvernării, respectivii s-au dezis de revendicările anterioare.

Într-un final, mă întreb – să fie cei din Platforma DA făcuţi din alt aluat?

Căci în caz contrar, protestul cu zecile de mii şi sutele de corturi din PMAN, va fi ultimul ce oferă încredere organizatorilor şi celor ce vin cu mari promisiuni.

 

P.S. Când vorbesc de organizatorii marilor proteste, mă refer, în special, la cel din 2002 al lui Roşca şi cel din 2009 al lui Filat.

Imagine: baricada.ro

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole