Cum nu va pierde alegerile parlamentare PD-ul(I)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

S-o luăm pe rînd.

Cu începutul.

1)Acum două zile, președintele PD-ului, tot el Coordonatorul Coaliției proeuropene, Vlad Plahotniuc, a trîmbițat:

„Guvernul a prezentat cadrul general final al proiectului „Prima Casă”, care va fi aprobat într-o ședință de Guvern. Am acordat sprijin politic pentru acest proiect destinat tinerilor, pentru ca aceștia să rămână acasă și să nu mai plece peste hotare. Au fost propuse câteva soluții concrete pentru a stimula tinerii din anumite categorii sociale, angajați ai sistemului bugetar, să-și achiziționeze aceste locuințe beneficiind de anumite facilități. Am cerut să se vadă dacă putem găsi soluții ca statul să compenseze tinerilor jumătate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar. Guvernul va aproba cadrul general al proiectului, imediat după ce vor fi identificate soluțiile, vor fi făcute complimentările care să aducă beneficii pentru oameni, în special pentru tinerii specialiști”.

Potrivit conceptului realizat de Ministerul Finanţelor, sunt eligibili toţi moldovenii de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial, titrează Publika TV.

Tot în acest context aflăm că jumătate din creditul acordat tinerilor, îl va restitui statul, iar cealaltă parte o vor achita beneficiarii proiectului în ulteriorii 25 de ani.

La aflarea acestei vești multe familii, care lîncezesc prin cămine și apartamente cu chirie sufocantă,  s-au bucurat.

Și au zis că vor vota PD-ul și reprezentanții acestuia la viitoarele alegeri parlamentare, dacă proiectul va deveni hotărîre aplicată în practică.

Peste 3  ore, de la pronunțarea discursului președintelui PD, Guvernul a și aprobat hotărîrea în cauză.

Semn că vocea tinerilor a fost, în sfîrșit, auzită.

Să nu uităm că și PCRM-ul a avut  cîndva o inițiativă de acest fel, care nu s-a soldat cu succesul scontat.

Și Primăria a avut o asemenea hotărîre pentru angajații ei, pe timpul lui Urechean, cînd Agenția municipală de Ipotecă a construit multe case, doar că nu pentru tinerii ce le tot așteaptă pînă acum.

2) Astăzi Ministerul Educației(PD) a declarat că în cel mai apropiat timp sistemul educațional existent va suporta schimbări majore, astfel încît disciplinele școlare, dar și  orele profesorilor vor fi cu mult mai puține.

Aceste schimbări  ar putea să fie aplicate din ianuarie 2018.

„Copiii trebuie să învețe doar ceea ce ar putea să le fie de folos. Să avem conținuturi moderne.”, a declarat  șeful Direcției învățămînt preuniversitar a Ministerului de resort, Valentin Crudu.

Elevii  cînd au auzit despre comasarea unor discipline și reducerea orelor de studiu au sărit în sus de bucurie, iar părinții și-au făcut semnul Crucii, optimiști că în sfîrșit gențile elevilor nu vor cîntări 10 kg și greutatea acestora nu va mai dăuna sănătății copiilor.

Iată cum nu va pierde alegerile parlamentare PD-ul.

Dacă-și va onora promisiunile de săptămîna curentă.

(Va tot urma)

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole