Cum drujii l-au kidanit pe Usatii fost ministru la Sănătate

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Un mic pamflet

Șacalii noștri de la guvernare mai demonstrează încă o dată ceea ce era și așa cunoscut. Nu au nici o scrupulă sau emoție pentru nici unul din oameni nici cu cei care lucrează și odinioară le-au fost colegi de huntă.

A venit vremea să arate partenerilor e(v)r(ei)openi că își merită banii, cel puțin prin o mică demonstrație. Să facă măcar ceva, căci deja le stau în gît ăstora (din vest) cu fraudele lor de milioane, corupție infinită, cumătrizm de cea mai jegoasă speță gen Plaha+Filea (în continuare PF) care au hotărît cel puțin pe o vreme să creieze coaliția monștrilor în care să nu se mănînce unul pe altul dar vor mînca ambii din trupul țării.

S-au cam săturat partenerii din vest care le dau banii și comandă muzica la proștii noștri locali de bespredel-ul lor. Oricît nu ar fi ei (vasalii de la Chișinău) de lingăi și oricît de bine nu ar lustrui fundurile care le dau banii chiar și acei de acolo de la Bruxel se satură de așa furturi grosolane acoperite doar cu șantajul PF cum că „vine Moscova cu tancurile și Tapiola dragă dă-ne bani că de nu vine Putin la Chișinău”.

Poți să fii prost un timp și să crezi în așa povești, dar nu-s chiar toți emisarii UE așa de slabi de minte să privească zilnic ra+++tul care curge din posturile (FurnalTV, PRO(st)TV, Bublik, TVmu1 etc) la cheremul PF. Mai au ei și alte surse de informare decît moldovenii proști și le cer acțiuni, fapte.

Astfel coaliția PF a început un soi de spectacol în care se fac că prind bandiți din țară; s-au apucat de cazul miliardelor furate din BEM, s-au făcut că l-au chemat pe Șor la interogatoriu, unde au stat și au băut frumușel o cafea sau o bere și a plecat Șor-ul cu muliardul. S-au mai făcut că descind undeva pe la Registru și au reținut cu mare spectacol televizat (rugumat frumos ca zombo-proștii să înghită bine) în care au reținut 2 femei care le-au găsit krainie cum se spune. Dar cei mai mari le scapă.

Și iată că s-au adunat oamenii lui PF și au hotărît că trebuie să găsească o oaie neagră a familiei, și pe nimeni altul decît pe Usatîi fost ministru al sănătății. Era un fel de levîi pasajir sau omul de nicăieri al guvernării. Deci partea cu care se poate de jertfit foarte ușor în numele binelui restului huntei. S-au adunat undeva într-un loc frumos cel mai probabil la reședința de stat care oricum e plătită de contribuabili (în plus nu este la Nobil al lui Plaha) și au hotărît că vor mînca (vo trăda) în comun pe Usatîi. În mod sigur Filea a încercat să protesteze dar știind căpoate fi următorul și de dragul coaliției a hotărît că e mai ieftin să-l plătească pe Usatîi să accepte rolul de jertfă și să tacă despre nelegiuirile lor și în nici 1/3 de termen de condamnare va fi scos din închisoare pe varii motive. Iar închisoarea îi va fi ca un sanatoriu, sigur că acesta nu a avut încotro și a acceptat oferta, este un fel de ofertă pe care o făcea Don Carleone din Nașul și pe care nu o poți refuza, dacă nu vrei să fii găsit undeva în garaj ca Butmalai cu urme de „sinucidere” violentă.

A fost jertfa mică, un peștișor din acvariul de piranii care trebuia să fie mîncat demonstrativ, ca și europenii să fie cel puțin un pic amăgiți și oamenii din țară să aibă macaroane pe urechi cum că CNA-ul face treabă.

Este jalnic ce se întîmplă cu o țară, cu un popor, a cărui conducere este foarte limitată în concepții și strategii știe doar să fure și să spună de 3 ori într-o frază despre integrarea și parcursul european. Iar prin astfel de abra-cadabra li se iartă totul, doar mergem spre evropa.

P.S. Nu se vor opri aici, se vor mînca între ei ca șoarecii cu guzganii, așa sînt ei toți, niște rozătoare fără principii și fără credință, fără trecut și fără viitor. Păcat că noi sîntem obligați să participăm ca spectatori în acest teatru al absurdului. 

mediaspoon

Sfîrșit de pamflet

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Mihail Lozovanu

Mihail Lozovanu

Absolvent de stiinte exacte, cetatean al Moldovei, doresc sa aduc o schimbare spre bine in tara mea, sunt conservatorist mai mult de opinii si imi place sa analizez lucrurile din mai multe puncte de vedere inainte de a face o concluzie. Iubesc tara ...

Ultimele articole