Credinţa noastră, pilde de urmat (Film cutremurător)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

De multe ori ne întrebăm dacă mai este nevoie de credinţă în lumea în care trăim? Oare nu avem deja totul studiat şi cunoscut pînă la cele mai mici detalii?
Dar iată că atunci cînd din zbuciumarea zilnică ne oprim un pic ca să înţelegem încotro mergem şi oare nu ne-am abătut de la cale, mulţi din noi nu pot să răspundă la aceste întrebări, mulţi ne închidem în apărare faţă de întrebările grele ale vieţii spunînd că aşa îs circumstanţele şi poate am fi vrut să facem altfel, să facem un bine, să hrănim un sărac, să ajutăm un copil dar uite că iarăşi trecem pe alături de durerea altora spunînd în gînd că fiecare îşi face soarta aşa cum crede el şi este problema fiecăruia să se descurce.


Am văzut mulţi oameni şi multe caractere, unii cu virtuţi sufleteşti alţii cu laşitate şi aroganţă, fiecăruia cum îi este dat. Ceea ce se observă imediat este că cu cîz mai civilizaţi şi de societete mai înaltă se consideră oamenii cu atît mai reci rămîn aceştia faţă de durerile altora şi faţă de sensurile adevărate ale vieţii. Oamenii devin mai reci odată cu creşterea bunăstării lor şi foarte adesea uită pentru ce trăiesc, dar ceea ce vine val, ca valul va trece şi nu se va alege nimic din ceea ce fac oamenii fără scop şi fără credinţă.
Mai jos este prezentat un film care te emoţionează profund şi arată unele pilde care adevăruri despre cum ar trebui să fim.

Important este să nu ne pierdem credinţa şi sensurile vieţii

http://www.youtube.com/watch?v=KH0ZrwTI0Zk&feature=g-vrec
Puterea rugăciunii

Este greu să găseşti răspunsul la unele întrebări despre sensul vieţii.

Dar hai să recunoaştem, că stînd uneori singuri, în linişte şi discutînd cu propriul eu îţi apar în minte o serie de întrebări despre sensurile vieţii; ce e bine şi ce e rău?, cît de corect este comportamentul unora dar şi al nostru propriu… Multe întrebări şi multe gînduri, dar crede-mă dacă apar asemenea întrebări înseamnă că conştiinţa ta este în căutare, în căutarea răspunsurilor şi deci a adevărului. Este un semn bun acest zbucium, înseamnă viaţă şi deci lumină.

Important este ce facem noi cînd ne apar asemenea întrebări, majoritatea fugim de ele „îs prea grele, las’să se gîndească la ele filosofii, nu e de mintea mea, mai bine văd ce-i spun şefului ca să ies basma curată(eventual). Oare să fie aşa? Oare să n-ai timp pentru a căuta răspunsul la aceste întrebări?

Aceste întrebări şi mai ales răspunsurile la ele pot să călăuzească o viaţă, să aducă împlinire sufletească şi împăcare cu sine, împăcare pe care toţi o caută. Mi-am pus şi eu asemenea întrebări, sunt multe şi n-am să le înşir pe toate, una este foarte interesantă şi pentru tine poate: Oare ce caută omul de-a lungul vieţii sale? Către ce tinde?

Căutări sunt multe şi necesităţile lafel, dar una ştiu sigur omul toată viaţa caută acea împăcare şi împlinire sufletească, caută liniştea lăuntrică. O mai numim şi în alte moduri: fericire, bucurie, încredere în ziua de mîine, bunăstare etc, dar toate acestea îs doar derivate sau elemente componente ale împlinirii sufleteşti.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole