Contuzia bunului simț sau de când intervievăm ucigașii la televizor?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Seara de ieri s-a evidențiat prin excepționalitatea sa. O seară de succes, deși iluzoriu, pentru toată lumea bună din corporația moldovenească de națiune germană a propagandei sistematice JurnalTV&Co. Renumitul killer, Vitalie Proca a făcut dezvăluiri șocante în direct(live!), în exclusivitatea cadrului Cabinetului din Umbră cu Val Butnaru.

Killerul nereușit și-a revărsat toată durerea sufletească în captarea camerelor de televiziune, povestind de multele sale dureri și griji, despre familie, situația politică din Moldova, câteva norme generale respectate în sociumul criminalității mondiale și desigur, ceea ce era evident a declarat ferm că comanditarul asasinatului asupra lui Gherman Gorbunțov a fost Vlad Plahotniuc. Șocant! Groaznic! Știri de ultimă oră! Toată societatea cufundată într-un delir satanic!

Și tot evident rămâne faptul că Renato Usatâi, rar pomenit în discursul șocant, ce are legături importante cu mafia rusă, căruia Gorbunțov i-a stat în gât și moartea sa la un moment i-ar fi rezolvat majoritatea problemelor iubitului nostru lider bălțean, a dat prin Proca lovitura sa cea mai serioasă, venită din cea mai profundă disperare. Căci trebuie să fii neted pe creier să-l iei pe Plahotniuc drept comanditarul veridic, când știi că Gorbunțov îl învinuiește pe Usatâi de tentativa de asasinat, organele de drept arată la Usatâi, investigațiile ajung la concluzia că firul pornește de la Usatâi, însuși Plahotniuc era să fie cât pe ce victima unui asasinat(cu oameni mult mai serioși implicați decât Proca, apropo) și numai Proca nu-l recunoaște pe Renato! Dar asta e o altă istorie…

Mă interesează, doare și uimește până la grozav, de când se fac interviuri cu killerii? De când ucigașii nu mai sunt ascultați de anchetatori, ci de jurnaliști? De când a coborât media moldovenească spre cele mai întunecate prăpăstii ale prostiei omenești sau mai degrabă competența de a împrosti omenirea?

Câți ucigași în serie în statele dezvoltate ale lumii au explodat presa autohtonă de acolo, vehiculând subiectele luni întregi! Și nici unul, dragă, nu-l l-au invitat la vreun talk-show în direct la ora imediată după cină! De ce? Unde le e cultura, democrația, libertatea cuvântului, precis poporul Americii a vrut să audă istorile lui Byll Chester despre cum a violat-o două săptămâni în subsolul casei, iar apoi mâncat-o timp de-o lună pe frumoasa Sandy de patru ani jumătate, dintr-o suburbie a mlăștinoasei Luisiana. Altfel, mult mai bine e la noi, moldovenii, unde un criminal ratat, ce nu și-a mai îndeplinit comanda, ce singur recunoaște despre datoriile sale enorme(ceea ce e un factor decisiv în veridicitatea declarațiilor sale), ne vorbește nouă în live despre iubiții lui copii, despre importantele sale legături criminale și desigur(aici cireașa de pe tort) despre filosofia existențialistă a vieții și distribuirea rolulilor umane într-o lume atât de dură până la urmă…

Un scenariu autentic a unui serial brazilian de dragoste difuzat până la îmbătrînire. Iar din punctul Jurnalului țopist și a tuturor cățeilor lui de rasă și mai puțin, ca de exemplu renumiții deja prin cinismul, lipsa completă de rațiune și bun-simț, domnii Cheianu și Durbală, live-ul cu Proca, încălcând orice norme morale, strivind în picioare gândirea critică, a fost ca publicitatea de pe un canal al televiziunii cablu, despre uimitorul blender cu diverse funcții începând cu tăiatul usturoiului și terminând cu echilibrarea vieții sexuale, pe care ești gata să-l cumperi chiar acum, dar te oprește doar gândul că în lei moldovenești prețul lui ajunge la 5 666 și bănuți.

Prostia omenească demult trebuie considerată ca o reală forță. Credeam că nu mă mai uimește cu nimic televiziunea moldovenească, după Cheianu și Durbală cu melodia despre pompierul mort la datorie, speram că nimic mai oribil nu mai poate fi și uite că – ucigașii, în direct la Jurnal TV! Știu că-n viață, sunt chestii de care dacă nu vei râde, îți vei ieși din minți(Heminguway). Sper să pot râde eu și toți cei la fel ca mine îngroziți de perversitatea himerelor televiziunii moldovenești de națiune germană.

Da pacem Domine in diebus nostris. Amen.

Comentarii