Comunic – deci exist

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Cuvantul e un mijloc imperfect de comunicare”- Camil Petrescu
Comunicarea e un raport, e interactiune, schimb de materie, exprimare, degajare
Comunicarea e raportul esential al societatii, e relatia creativa in tot ce ne inconjoara, comunicarea e viata, insasi viata e comunicare
Sunt fascinat de acest subiect, il consider vital, e o parte a vietii, nu-mi pot imagina viata fara comunicare, nu cred in existenta fara comunicare.
Comunicarea e in tot ce ne inconjoara, e tot ce percepe creierul dar poate si mai mult, tinand cont de interactiunea inexplicabila dintre persoanele apropiate care comunica la distanta fara a interactiona in mod direct, in mod fizic.
Comunicarea poate fi perceputa in tot ce ne-nconjoara, vestimentatie, culoare, sunet, miscare, privire, gest, atitudine etc.
Orice ”miscare” sau ”forma” produsa de un emitator poate fi considerata comunicare, insasi organismul uman este un sistem bazat pe comunicare.
Omul e mereu in proces de comunicare: fie rationala, fie irationala.
Mereu suntem in interactiune cu cineva sau ceva, aceasta perceptie nu e nimic altceva decat decodificarea unui mesaj.

Pentru a intelege rostul comunicarii, valoare acesteea, voi propune mici experimente:

  1. De la inceput incercati o zi sa nu vorbiti cu nimeni (cea mai uzuala forma de comunicare), dar absolut cu nimeni(va asigur, nu veti reusi sa rezistati o zi) si totusi incercati o ora a tacerii.
  2. Acordati o zi pentru tacere, deconactati telefonul, nu atingeti calculatorul si uitati de televizor, stati singur in casa, de dorit nici lectura, nimic.
  3. Incercati sa nu vorbiti cu ”voi insiva”, sa va detasati de tot, de orice idee, de orice gand, de orice amintire.
    Practic e aproape de imposibil.
    Explicatia e simpla, avem nevoie de comunicare pentru a da ”combustibil” EU-ului din noi, pentru a permite gandurilor noastre sa fie propulsate, sa fie transformate in materie.
    Prin comunicare am inteles lumea din jurul nostru, prin comunicare apar ideile, prin comunicare se creeaza; comunicarea ne defineste ca oameni in ultima instanta.

Voi incarca pe viitor sa descriu cateva forme de comunicare, cateva aspecte legate de aceasta si desigur voi incerca sa aduc cateva sfaturi, sper eu, utile pentru eficientizarea comuncarii, sub orice forma n-ar aparea aceasta.

Va urez multa bafta si desigur vin cu sigestia, interactionati mai des, comunicati mai mult, creati frumosul prin comunicare.

P.S.
Comunicati mai mult, dar cu mult mai mult cu persoanele dragi, cu prietenii, rudele. Uneori,din pacate si spre marele meu regret poate fi prea tarziu, viata isi are cursul sau ireversibil.

http://andrianbuligari.blogspot.com/2011/12/comunic-deci-exist.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii