Cîţi tineri ştiu ce s-a întîmplat în 1992 pe 2 Martie

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am realizat un mic sondaj. Am întrebat 50 de tineri dacă ştiu ce s-a întîmplat pe 2 Martie 1992. Toţi tinerii interogaţi au avut vîrsta 12-15 ani.

Deci, rezultatele:

  • 32% au ştiut exact
  • 8%  au ştiu că s-a început un război.  Care anume nu au ştiut
  • 4 % au răspuns că e o sărbătoare
  • 56 %  nu au avut nici cea mai vagă idee

Deci, fiecare al 2-lea tînăr nu ştie că 2 Martie e zi de doliu naţional, căci, s-a început Conflictul de pe Nistru
Aş propune ca anul viitor în incinta şcolilor să se organizeze lecţii de informare despre Conflictul de pe Nistru. Azi nu am auzit nimic în liceu despre 20 de ani de la începutul Conflictului.

În concluzie.
Ghini, că tăţî’ ştiu că pe 23 Februarie e ziua Armatei Sovietice, dar nu ştiu că pe 3 Septembrie e Ziua Armatei Naţionale
Ghini, că tăţî’ ştiu că Ziua lui Bieber e pe 1 Martie, dar nu ştiu să poarte Mărţişoare de 1 Martie
Ghini, că tăţî’ ştiu că degrabă-i 8 Martie, dar nu ştiu că azi cu 20 de ani în urmă a început Conflictul cu consecinţe aspre.

Gata.

P.S – În curînd va fi lansat noul site ( creat de mine ). Se va numi tinar.eu    . Pe el vor scri mai mulţi tineri pe toate domeniile ce sînt iubite de tineri.
Ne vedem în curînd

Comentarii

Adrian Pleşca

Adrian Pleşca

Primar al Consiliului Local al Copiilor și Tinerilor Elev Director TânărFilms Coordonator Național al United Children League of Nations...

Ultimele articole