Cît le plăteşte Vlad Plahotniuc şoferilor Poliţiei de Patrulare pentru accidentele cu implicarea maşinilor de serviciu?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Răspunsul la întrebarea din titlu: “Cît le plăteşte Vlad Plahotniuc şoferilor Poliţiei de Patrulare pentru accidentele cu implicarea maşinilor de serviciu?!”, nu-l cunosc şi nici nu cred că există vreo legătură între politicianul PD şi cele (deja) trei accidente rutiere cu implicarea maşinilor Poliţiei de Patrulare.

Asta dacă este să excludem existenţa unei monstruoase teorii a conspiraţiei, potrivit căreia “Vlad Plahotniuc le-ar achita sume enorme poliţiştilor de patrulare pentru a comite accidente rutiere cu maşinile de serviciu şi a compromite, astfel, reforma din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, condus de liberal-democratul Dorin Recean, la fel cum, cu doar o săptămînă în urmă, prin intermediul scandalului de la Spitalul municipal “Valentin Ignatenco”, a fost denigrată reforma din cadrul Ministerului Sănătăţii, condus de liberal-democratul Andrei Usatîi”. Nu vă alarmaţi, teoria de mai sus am compus-o chiar eu.

Acum însă cînd am reuşit să vă atrag atenţia, vă întreb, ce facem cu şoferii în epoleţi care, sub protecţia unui girofar (şi acela nu tot timpul inclus), evită orice prevedere a Regulamentului Circulaţiei Rutiere, creînd astfel situaţii de accident?!

Nu o dată, mergînd pe străzile capitalei am văzut cum, aflaţi la volanul unei maşini cu numere MAI, poliţiştii merg la culoarea roşie a semaforului; fără centura de siguranţă cuplată; se întorc intersectînd banda dublă de marcaj; parchează în faţa şi chiar pe tercerile pentru pietoni. Culmea este că imediat după traversarea intersecţiei la culoarea roşie a semaforului sau virarea interzisă, aceştia deconectează girofarul şi semnalul sonor, deplasîndu-se în continuare ca “simpli” participanţi în trafic. Deci, acţiunile lor nu reprezentau o “urgenţă” de serviciu: urmărirea infractorilor sau deplasarea la faţa locului accidentului/crimei; şi astfel nu pot fi justificate.

Ori, dacă justificăm asemenea manevre ale poliţiştilor prin “conectarea semnalelor sonor şi luminiscent”, ceea ce din punct de vedere legal este permis, de ce n-am justifica şi acţiunile şoferului (şoferiţei?) care mai ieri a plecat să-şi bea cafeaua la “Tucano Coffee” lăsînd automobilul în plină stradă cu avertizorul de avarie în acţiune. Şi ce dacă a plecat să bea o cafea, dacă Regulamentul Circulaţiei Rutiere permite staţionarea în locuri interzise avînd avertizorul de avarie pus în funcţiune.

Acestea fiind spuse mă opresc. Nu de alta, dar (cred eu) după publicarea articolului Despre “realizările” Guvernului de o sută de zile, la jumătate de “mandat”“Big Brother is watching me”.

Twitter

Comentarii