Cine reglementează buteliile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am văzut emisiunea minunată, care a discutat problema buteliilor din țară și problema exploziei din cartierul Râșcani. Acum nu stau să discut ce și cum s-a întâmplat acolo, mi-am spus că nu voi comenta lucruri despre Moldova. Puteți vedea emisiunea aici:

Însă. Tot la emisiunea asta toată lumea a vorbit despre butelii și au prezentat imagini cu butelii care mi-au ridicat părul în cap. Nu au nici un element de securitate, sunt sudate, sunt ruginite și sunt făcute artizanal. Dar ne uităm și noi la vecini? Sau la alții care folosesc astlfel de butelii. Hai să luăm un exemplu. România. Acolo buteliile sunt distribuite exclusiv de rețeaua Petrom – o știți, este și aici, dar nu are butelii. Iar aceste butelii nu sunt ale locatarilor. Sunt ale companiei, orice problemă la o butelie se rezolvă la distribuitor. Locatarii doar închiriază aceste butelii și se folosesc de ele. Nu se duc cu ele să le încarce la benzinărie, nu au voie să le încarce la benzinărie. Ele sunt încarcate de o firmă și vândute ca atare, ca un bun finit.
Aici, trecem peste faptul că blocurile nu au fost construite ca să nu poată fi folosite cu butelii înăuntru. Am auzit vorbele astea. Aici putem doar să dăm vina pe sovietici, ce blocuri sunt astea? Ce măsuri de securitate. Dacă vine vreun cutremur ce naiba se întâmplă?
Dar să revenim la butelii. Astea nu sunt reglementate aici. Ok. Atunci să le reglementăm. Să nu mai permitem oamenilor să folosească butelii sudate și făcute mai știi cum.

Am auzit și că e mai scump să folosești curent electric decât gaze pentru a găti. Suntem deja in 2018, poate luăm plite electrice noi, care nu mai consumă atât curent? Adică eu am renunțat la gaze și am trecut pe plită electrică, iar factura de curent electric nu s-a modificat cu niciun leu. Și nu am gătit în alt mod.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii