Chişinău Fashion Week, sau VIP magazin, spălătorie de imagine pentru puşcăriabili

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În toate cimitirile din MallDova totul este gata pentru lansarea cu tam-tam a defilărilor în ţinute sexy, care vor avea loc concomitent cu prezentarea celor mai noi şi scumpe modele de „maşini mişto”. Partenerul informaţional al evenimentului este revista VIP magazin, care în ultima ediţie a dat start Săptămânii Modei, prin etalarea pe copertă a lui Eduard şi Illa Bănăruc. Chiar dacă nu prea cunosc unde e localizată cea mai săracă ţară din Europa, acum toate centrele de modă şi cultură din lume, Paris, Milano, New York, Londra, Moscova şi chiar Dubai îl cunosc pe şeful adjunct al Cancelariei Guvernului din Moldova, tot el fost „zavhoz” la IPTEH.  

VIP BanarucNu zic, Bănăruc cu adevărat a muncit pentru statutul de bijuterie a elitei moldoveneşti, mai ceva ca sărmanele modele anorexice care defilează la prezentările de modă. Acesta, sărmanul, a fost nevoit chiar să se dea pe mâna chirurgilor plastici pentru a-şi merita locul pe podium, făcându-şi implant de păr. A fost nevoit chiar să treacă prin şocul eşecului primei operaţii de transplant! Deoarece în 2010 încă economisea banii, el a contractat operaţia la medici din Chişinău, care, probabil din lipsă de experienţă i-au implantat părul artificial în rânduri drepte, podoaba capilară a lui Bănăruc arătând… exact ca o peruiţă de dinţi! Murea de râs tot PLDM-ul de el. A trecut greu peste stresul eşecului transplantului. Dar iertase medicii de la Chişinău şi făcea sârguincios rezerve de „kile de iepuri” din corupţie şi contrabandă, pentru a putea şi el deveni VIP.

Şi iată că l-a auzit Dumnezeu. Imediat după ce Şăfu’ Filat şi-a tras un breton de toată frumuseţea în Elveţia, Bănăruc a plecat în Israel, la o clinică privată, unde şi-a scos părul artificial moldovenesc şi şi-a implantat unul nou, evreiesc! Acea operaţie i-a schimbat viaţa! Norocul şi „kilele de iepuri” nu mai conteneau să cadă peste cel care a muncit atâta ca să ajungă din „zavhoz” VIP. În fostul său birou de la IPTEH, unde cândva erau câteva legături de euro, acum deja nu mai încap sacii cu valută, veniţi de la Baliţchi şi Coca, ultimul ajuns recent la pârnaie. Asta până în primăvara ghinionistului an 2013, când au dat busna peste el CNA şi procurorii, care nu doar i-au luat din safeul de la Guvern banii „primiţi cadou la nuntă”, dar şi au început să-i dea în cap cu „kilele” de dosare penale. Şi deoarece nenorocirile niciodată nu vin singure, şi părul evreiesc a început să cadă, rămânând doar pe frunte, vârful capului rămânând din nou chel!  Exact ca în Cenuşăreasa…

În 2013 ghinionul a dat şi peste alte VIPuri malldoveneşti. Probleme mari la Şăfu’ Filat, care din cogemite number one şi premier a ajuns… simplu mire. Probleme mari la Kolea Vicol, „Da, Şăfu!”, „Dă-le rassleblenie la ăia şi pune-le amendă la ăilalţi!”, „Dă-i na*ui, lasă-i să lucreze!”, „Eu o să vorbesc cu Tudor şi o să găsim o soluţie ca să fie mai bine!”. La toate problemele create lui Vicol de CNA, şi Recean l-a ameninţat că-l trânteşte „cu capu’ di asfalt”!

Parcă răsuflaseră mai uşor când a revenit pacea în Alians şi CNA a intrat din nou în hibernare profundă, iar Consiliul Naţional Inexistent a început să zică, că toţi bandiţii din Guvernul din Moldova îs curaţi ca lacrima, de la Bandiţchi până la Contrabandiţchi! PLDM_Recean

Asta ca lovitura să le vină recent tocmai când şi de unde nu se aşteptau, de la 21 deputaţi din… PLDM (!!!), care se pare că sunt serios puşi să-l trăsnească „cu capu’ di asfalt” pe nimeni altul decât chiar „trântaciul” Recean!

Şi din nou pericol, şi din nou tremură fundul. Şi din nou privirile sunt îndreptate în oglinda, oglinjoară… Cu siguranţă ghinionul revine pentru că… cade părul! Se caută cea mai bună clinică privată!  Din Elveţia! Deja îşi poate şi el permite! Şi au să treacă toate. S-or linişti şi cei 21 deputaţi. Şi va fi programată la turaţii maxime VIP magazin, maşina de spălat… imaginea puşcăriabililor!

 

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole