Celor care nu vor ieși la votare …

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum s-a început un nou val de opinii, sugestii, critici … Dacă până acum toată lumea vorbea despre  candidați și se contraziceau care este Superman, Spider-man sau Thor acum unii dintre ei refuză să mai meargă la alegeri.

Săracii de ei, sunt dezamagiți, au între 20 și 25 de ani și deja s-au dezamăgit în politică, în primărie. Au CV-uri, studii și job-uri de (…) dar consideră că votul lor valorează mai mult de un milion. De parcă ar fi ultimul om de pe pământ și soarta primăriei depinde de votul lui. Nu înțeleg de unde au venit ideile astea să nu ieși la votare, să nu validezi buletinul de vot și să strigi în gura mare că nu ai pe cine vota.

Eu pe d-nul Gheorghe, funcționar înalt care toată viața a luptat împotriva corupției, îl înțeleg să boicoteze alegerile, pe d-na Ludmila, redactor-șef care a fost supusă presiunilor atât din partea opoziției și guvernării, înțeleg de ce nu va ieși la alegeri, pe baba Eudochia, bătrâna care locuiește la 3 km de secția de votare și niciodata nu a fost ajutată nici de comuniști nici de AIE, înțeleg de ce nu merge la votare. Dar tu, care ești tânăr care ai făcut primii pași serioși în viață, devii dezamăgit, halal de tine …

Eu aș avea o replică dură tinerilor care nu vor ieși dumincă la votare : „Su** dă mie votul tău, du-te la CEC și scrie procură nu știu fă ceva și dă-mi voie mie să votez. Eu în Paris și alte orașe unde învață studenții moldoveni găsesc lume care să vină să voteze în locul vostru lenoșilor. Lumea face câte 500-600 de km, stă în rând o zi întreagă doar ca să voteze, dar tu mare împărat îți este lene sau sărăcuțul de tine ești dezamăgit și nu te duci la secția de votare care e la doar 2 minute depărtare. Dați-ne nouă dreptul să ne votăm primarii noștri peste hotare și atunci în general poți să nu ieși la votare până ce nu mori, dezamăgitule ”

În viață mereu trebuie să faci alegeri, ori te duci la dreapta ori la stânga, mergi la universitate ori te angajezi, te căsătorești cu Ana sau cu Diana. Viața este un sistem de alegeri. Iar în momentul când nu faci nici o alegere, stagnezi, stopezi totul. Trebuie să fii rațional și să fii destul de matur să faci alegerile corecte, de asta depinde viitorul tău. E mai bine să alegi între job și studii decât să nu faci nimic corect ???

Iar pentru micuții noștri dezamăgiți … http://unimedia.md/?mod=news&id=34718

http://dumitruvicol.wordpress.com/

Comentarii