Ce surprize de proporții ne așteaptă pe scenă politică 2018?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Începutul de an a debutat cu înlăturarea Președintelui Igor Dodon de la președinție, cu presiunea asupra instituțiilor media pro- ruse , respectiv complicarea la maxim a relațiilor cu Moscova.Această si demonstrează cum a promis Igor Dodon,de a nu ceda în fața guvernării. Nu a acceptat candidaturi compromise și nu a semnat legi care contravin intereselor cetățenilor. Ceea ce a făcut guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe.
Guvernarea a pierdut strategic un partener istoric doar pentru a se bagă în seamă americanilor.
Deocamdată acest vasalism nu cred că ne poate aduce mari avantaje.
Ce îi așteaptă pe sărmanii agricultori în acest sezon? Nu se știe în caz de embargo PD ar trebui să mărească spațiul la Piață de pe Dmitri Cantemir.
În fine, spectacolul geopolitic are urmări grave asupra Republicii Moldova. Americanii s-au împăcat cu gîndul că aceaștea sunt o soluție de moment și puțin îi interesează soartă Maiei Sandu sau a lui Năstase.
În tot acest context 2018 ar putea să-l încoroneze pe presedintele PD în funcție de Premier spre sfîrșit de an.
Maia și Năstase își pot rezervă bilete în Parlament dar în opoziție. PSRM va fi terorizat în continuare de PD sau doar printr-o coaliție cu PAS sau PAD, ar putea răsturna regimul oligarhic.
Sînt doar două lucruri de făcut. Un referendum național pe temă direcției politice externe și în al doilea rînd renunțarea din partea opoziției pro-occidentale la ideea unirii și alte prostii legate de limbă și identitate. Majoritatea cetăţenilor susţin că vorbesc limba moldovenească şi anume aceasta trebuie să fie denumirea oficială a limbii de stat.
Vor avea curaj în 2018 PAD și PAS să meargă împotrivă PD-ului? Sunt oare capabili de a acceptă votul democratic al oamenilor?Sunt gata să accepte dorință oamenilor cu privire la orientarea politică externă?
Vom află în acest an.

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole