Ce cunoştinţe evaluează BAC-ul? IQ sau EQ?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Într-o carte despre inteligenţa emoţională era o frază de genul: „People with the high level of intelligence outperform those with average IQ’s just 20% of the time, while people with average IQ’s outperform those with high IQ’s 70% of the time.”

Pentru elevi examenul de Bacalaureat este mai degrabă un test de inteligenţă Emoțională deoarece, sunt mai puțin este implicate cunoştineţele fixe acumulate şi mai mult capacitatea de gestionare a propriilor emoții.

Toate măsurile contra plagierii nu fac decât să evalueze cît de stăpâni pe sine pot fi elevii care se simt cu musca pe căciulă, având o „şporă” în buzunar sau, cît de echilibraţi şi concentraţi sunt elevii care nu au examenul şi trebuie să scrie de sine stătător.

Angajatorii care vor colaboratori competenți nu mai bagă în seamă notele de la univerisitate sau coeficientul IQ, dar evaluează nivelul de inteligența emoţională şi capacitatea de dezvoltare a acesteia.
Şi asta e bine deoarece cei care au un IQ scăzut sau ridicat sunt oricum nevoiți să-şi dezvolte EQ-ul.

Pentru cei care nu s-au prins: Americanii la sigur au EQ-uri mai mici decît moldovenii, deoarece la ei viaţa e simplificată. Moldoveanul, care toată viaţa caută cum să ocolească legea şi să nu fie prins, contribuie la creșterea acestui indicator, lucrând la intensitatea manifestării şi controlul propriilor emoții.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii