Case din carton

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Zilele trecute la Chișinău a avut loc încă o tragedie legată de mansarde. O lună în urmă o mansardă a fost luată de vânt, iar acum alta a fost luată de foc, în 20 de minute.

Nici atunci și nici acum nu au zburat din funcție funcționari de la Primăria mun. Chișinău pentru că a autorizat niște case de carton, construite ca ciupercile pe blocurile vechi.

Mâine de dimineață cred că va fi ședința serviciilor Primăriei, unde din nou se va da vina pe comuniști sau pe Alians, pentru că niciodată funcționarii municipalității nu-s vinovați.

Nu am fost atras de mansarde, iar după cazul de la Botanica cred că tot mai puțini vor arunca banii în vânt, iar cei care au cumpărat vor începe să citească proiectul și vor face găuri în pereți să vadă dacă au fortan sau carton ghipsat+penoplast.

M-am uitat la câteva materiale video despre cazul de aceste zile și nu prea am văzut pe acolo pereți, pentru că au ars!

S-a întrebat cineva cum a fost posibil ca pereții să ardă? Cei de la Primăriei, care au autorizat construcția și au semnat actele de dare în exploatare s-au gândit cum s-au topit pereții?

Din păcate, mulți funcționari din această țară pun banii în buzunar fără să se gândească că pun oamenii să locuiască în podul unor blocuri în cuști de carton. Tot ei nu se gândesc că tineri amărâți au pus euro lângă euro ca să cumpere acel loc de trai și tot ei nu se gândesc că mulți au luat credite pentru a cumpăra un cuibușor. Oare interesează pe cineva siguranța celor care locuiesc acolo sus, în mansarde? Oare arhitectul șef al acestui municipiu va găsi de cuviință să-și depună demisia? Da Grozavu va ieși să bâlbâie ceva în fața oamenilor după acest caz?

Ce faceți mă funcționarilor? Oare buzunarul vostru e mai important decât 28 de familii? De fapt, e mai important decât 1000 de familii care au cumpărat mansarde? La ce vă gândiți când puneți mâna pe bani?

Locatarilor care încă au rămas cu mansardele întregi recomand să se ducă la Inspecția în construcții, la Primărie, unde este nevoie, să ridice planurile de construcții, să pună mână de la mână și să facă o expertiză a apartamentelor în care trăiesc, să nu se pomenească într-o zi cu locuința în flăcări și să înțeleagă că de fapt au cumpărat o cușcă de carton, autorizată de funcționarii corupți ai Primăriei.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii