Casa e un templu. Iar Moldova are viitor!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eu, sunt unul din cei care se poate bucura și se mândri cu faptul că m-am născut în orașul Soroca, și o mare parte a vieții mi-am petrecut-o în acest oraș frumos, cu o istorie bogată și cu oameni foarte buni. Însa acest oraș avea și partea neagră, această era durerea și greutațile cu care se confruntă cetățenii de acolo. De aceea am fost foarte plăcut surprins și totodată emoționat când am aflat că în Soroca, vor fi construite locuințe sociale pentru tinerii specialiști ai sectorului bugetar, familiilor cu mulți copii și persoanelor cu nevoi speciale.


 

Și iată că astazi de aceste locuințe s-au putut bucura și cele 72 de familii care au primit cheiele din partea Guvernării de la noile lor case.
La eveniment au participat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca și reprezentanții autorităților publice locale.  Costul total al proiectului a constituit 2,2 milioane de euro, dintre care 65% au fost oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Alte 35% a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară, a autorităților publice locale. Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în ultimii doi ani au fost construite locuințe sociale pentru concetățenii din raioanele Călărași, Briceni, Sîngerei,  Hîncești, în total 171 de apartamente, iar în prezent, se efectuează lucrări de construcție pe șantierele din raioanele Nisporeni, Ialoveni și Leova, ceea ce reprezintă alte 280 de apartamente sociale. În primăvara acestui an vor demara construcțiile și în raioanele Fălești, Rezina și Glodeni.

Realizarea acestor proiecte foarte importante se datorează Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei care a acceptat să ofere un împrumut Republicii Moldova, în sumă totală de 20,4 mln euro pentru o perioadă de până la 20 de ani, cu o perioadă de grație de cinci ani. Iar pînă la sfîrșitul anului 2018, urmează a fi construite peste 700 de locuințe sociale.

Sunt bucuros pentru aceste familii și recunoscător celor care au depus efort pentru bucuria pe care au adus-o acestor familii, dar și pentru cei care se vor putea bucura și pe viitor în urma acestui proiect.

Casa e un templu. De aceea cu toți merităm să avem unul.
Moldova are viitor!

Comentarii

Chirilov Anatolie

Chirilov Anatolie

Sunt o persoana care iși iubește țara, indiferent de momentele negative care se intâmplă în ea. Iar unele din marele probleme la nivel de țara, apar din cauza informației false aparute in presa de buzunar. De aceea incerc mereu sa aduc la cunostința...

Ultimele articole