Când lipsa de imaginație se pupă cu lipsa de inteligență: N.Pascaru

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eternul diletant cu iz de bătăuș, românul amnezic N.Pascaru, cel care întreprinde demersuri constante în căutarea dovezilor că românii moldoveni din stânga Prutului nu sunt români, ci doar moldoveni, fără a-i reuși, a demonstrat ieri că lipsa lui de imaginație și de inteligență pot atinge noi cote.

Acesta și-a însușit un articol postat de mine care făcea referire la articolul original scris de Nicolae Țibrigan, românul din Florești care a fost bătut de românul din Focșani, George Simion și de alți câțiva colegi de ai săi într-ale violenței. E totuna, așadar, cu agresiunea unui român din Soroca asupra unui român din Orhei, sau a unui român din Cluj asupra unui român din Constanța. Asta pentru că agresivitatea și josnicia umană nu are origine geografică sau națională. Ea este damnabilă și punctum.

Mai mult, acesta a schimbat titlul rupând din context, denaturând sensul mesajului. Evident, gestul său jenant se înscrie în seria de tentative penibile de a semăna ură între români, de la Nistru pân’ la Tisa. Prin urmare, atitudinea exprimată față de românii moldoveni (”moldovean împuțit”) din titlul pus de N.Pascaru îi aparține agresorului George Simion și complicilor săi, câțiva indivizi concreți, nici într-un caz tuturor românilor din Focșani sau din statul român de azi.

Vorba  lui Nicu Țibrigan, ”unionismul doare”, dar numai atunci când e privatizat de niște indivizi care reprezintă pericol public și trebuie să fie izolați, indiferent de originea lor geografică.

Mai jos vedeți rezultatele analizelor medicale și o înștiințare de la poliție care demonstrează că românul focșănean George Simion și complicii săi l-au bătut pe românul floreștean Nicolae Țibrigan.

Comentarii

Tudor Cojocariu

Tudor Cojocariu

Român din Moldova. Absolvent al liceului româno-francez "Gh. Asachi" din Chişinău. Licenţiat în Sociologie (Universitatea București). Master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA, Bucureşti). Responsabil de proiecte la Departamentul...

Ultimele articole