CANCERUL VERDE a intrat în faza de metastază. Moldova are nevoie urgentă de un CHIRURG!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Briefingul de presă de alaltăieri al tartorului bandiţilor verzi a declanşat un proces ireversibil. Cancerul verde, care parazitează corpul acestui colţ de ţară din 2009 încoace a trecut din faza de invazie în cea de metastază. La scurt timp după izbucnirea capului (focarului) au început să se extindă toate elementele parazitare: celulele verzi care alterează diferite zone ale corpului acestei ţări, de la Banca de Economii până la Sănătate, Educaţie, Finanţe şi Vamă.

N-a apucat să erupă buboiul cu puroi verde, că celulele canceroase au început să se extindă cu viteza luminii, pe toate zonele corpului acestei ţări, afectate de molima verde. La nici 24 ore de la erupţia buboiului a fost blocat în Parlament, prin vot comun PLDM – PCRM, proiectul care prevedea crearea unei Comisii de anchetă a situaţiei de la Banca de Economii. Gata, organ paralizat. Să fie oare urmărirea penală a lui Gacichevici (preşedintele BEM desemnat pe timpul guvernării PCRM) un instrument de şantaj din partea PLDM pentru comunişti în scopul asigurării votului comun pentru blocarea Comisiei de anchetă? Până azi poate nu credeam, dar azi a devenit evident. De ce să nu mai aplice încă o dată gangsterul şi banda sa verde metodele care au mers perfect de atâtea ori până acum atât în business, cât şi în politică?! Ca la târgurile („strelcile”) mafioţilor anilor 90: eu îi asigur protecţie pionului tău (Gacichevici), iar tu – reciproc, lui al meu (Bodiu).

Aşa se întâmplă din 2009 încoace. Se schimbă doar cei cu care se merge la „strelcă”: Plahotniuc, Voronin, Shor sau Platon. Rămâne neschimbat doar scopul: autoconservarea şi extinderea cancerului, astfel încât orice medicament să fie inofensiv în faţa sa.

Tartorul verde a spus prostimii că e totul ok la BEM, banca fiind atacată de… extratereştri, printre care BNM, FMI şi GRAHAM THORNTON. Prostimea n-are cum să nu-l creadă! Poate chiar şi cei aproape 17 mii de oameni care şi-au retras depozitele de la BEM doar în perioada 1-7 februarie îl vor crede.  Prostimea… Ce mai contează prostimea? Cancerul a pătruns deja prea adânc ca prostimea să mai aibă şanse de salvare!

Cel mai mult a jubilat gruparea lui Bandiţchi de la Vamă. La nici două ore de la briefingul lui Filat, finul său de la Vamă tuna şi fulgera: „… Iaca acuma au să sugă de la noi procurorii!” (citată). Acesta a fost scopul bandiţilor de fapt, de a scăpa de ameninţarea care planează asupra lor din partea organelor de drept. Câtă bucurie au simţit contrabandiştii când căpetenia lor le-a luat apărarea în faţa anchetatorilor miniştrilor verzi certaţi cu legea! Tot aşa şi banda de la Vamă va fi salvată de tartorul verde! Deci, ei nu mai riscă nimic! Căpetenia lor este mai presus de procuratură, CNA şi în general de orice lege în această ţară! NIMIC nu mai poate sta în calea CANCERULUI VERDE! Jubilează cardinalul de la Vamă Stadler, pe care acum n-are cine-l întreba de unde a găsit bani pentru Chryslerul decapotabil oferit anul trecut cadou cu ocazia aniversării Valetului. Acum nu mai trebuie să retrăiască nici Bandiţchi cum să justifice procurarea din modestul său salariu de general deja a câteva maşini de lux.

Nu mai are nici o piedică în faţa dezmăţului contrabandist Victor Pîrţac, cel care acum nu mai trebuie să răspundă nimănui de ce şi pentru ce s-a trezit cu o grenadă sub maşină. Nu se mai teme de nimic nici căţelul său Vitalie Bostan. El are acum frâu liber la fabricări de dosare pentru vameşi şi operatori economici, în scop de intimidare, estorcare de bani şi subordonare oarbă grupării criminale verzi. Şefii de la Vama Cahul se pot plimba şi pe mai departe nestingheriţi cu maşini furate din UE! MAI a zis că vameşii nu sunt implicaţi în schemele de introducere în ţară a maşinilor furate. Acum e sigur că va închide gura şi Procuratura!

CANCERUL VERDE a doborât imunitatea firavă a acestei ţări. E prea târziu. El nu mai poate fi tratat prin pastile, injecţii intravenoase sau chimioterapii. E nevoie de o INTERVENŢIE CHIRURGICALĂ urgentă, care este unica şansă de salvare a acestui colţ de ţară de „pescari”, „păpuşari”, raideri, contrabandişti şi de tot felul de alte molime canceroase. Moldova are nevoie urgentă de un CHIRURG! Sau… de un preot, pentru a-i cânta „Veşnica pomenire”… Despre asta vorbim curând,  când revin în Moldova misiunile de evaluare ale FMI şi UE.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole