(Camera ascunsă) Ruta 115 şi problemele ei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În ultimul timp aleg să merg la muncă cu transportul public, pentru a mai economisi pe seama motorinei şi a pieselor de schimb pentru automobil. Locuiesc la 77 km distanţă de serviciu (or. Cimişlia). Pentru ca să vin în fiecare zi la muncă cu maşina (154 km tur-retur), am nevoie de aproximativ 3 000 lei în fiecare lună pentru combustibil şi 700 lei pentru uleiul de motor şi filtrul de ulei, pe care trebuie să le schimb o dată la o lună şi jumătate în acest caz. Asta în cazul în care am un consum mediu de 5,5 litri la 100 km. Deci, e cam scump.

La 5:30 mă trezesc, la 6:00 mă pornesc la gară, la 6:30 e prima rută spre Chişinău, la 7:30 ajung la Chişinău (str. Traian, Botanica), şi aici aştept ruta 115, pentru a ajunge la 8:00 la muncă, la Buiucani. Ce-i drept, nu-mi prea iese să ajung chiar la 8:00, şi asta pentru că administratorul sau şoferii nu respectă orarul de circulaţie. Conform orarului aprobat de către o oarecare Agenţie „Microbuz” S.R.L., în intervalul orelor 7:00 – 20:00, ruta 115 trebuie să apară la o staţie peste fiecare 3 minute. Vedeţi mai jos orarul fotografiat azi dimineaţă în microbuzul cu pricina!:

Azi dimineaţă, însă am aşteptat microbuzul 15 minute. Deci, a apărut de 5 ori mai rar decât se cuvine conform orarului aprobat. Normal că am întârziat la muncă exact cu atât timp cu cât a întârziat şi ruta – cu 15 minute. Ba chiar mai mult! Normal că microbuzul a fost supraîncărcat şi am stat în picioare. Iată foto ce confirmă!:

Noroc că am urcat de pe str. Traian, aproape la începutul traseului, pentru că dacă încercam să urc undeva de pe str. Bucureşti, nu cred că aveam şanse. Dealtfel, mi s-a întâmplat odată. Vroiam să urc în 115 să plec la muncă de pe str. Bucureşti, şi 2 rute m-au refuzat, pentru că erau arhipline. Doar în a treia am urcat, şi iar am întârziat. Normal că vor fi arhipline dacă în orele de maximă necesitate vor circula în fiecare 15 minute.

Am întrebat azi dimineaţă cu amabilitate şoferul, de ce ruta 115 vine atât de rar. Cu aceeaşi amabilitate mi-a răspuns. Ce a răspuns vedeţi în video de mai jos! Nu e vinovat omul, că el a venit la muncă, spre deosebire de colegi, dar şi el a „făcut-o”; număra banii fiind la volan:

Şoferii protestau când li se cerea să nu ia oameni în picioare, motivînd că lumea întârzie la lucru şi nu-i poate refuza. Eu am găsit problema şi soluţia! Nu fluxul mare de cetăţeni e vinovat, ci şoferii ori administratorii rutelor care nu respectă orarul aprobat. Dacă l-ar fi respectat, nici oamenii nu ar sta în picioare şi nu ar întârzia, şi nici şoferii nu ar avea pentru ce protesta.

Nu-mi place că de fiecare dată trebuie să justific în faţa colegilor şi a şefilor acele 15 minute de întârziere. Stimaţi cetăţeni! Dacă vreţi să vi se respecte drepturile, CEREŢI-LE!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii