CĂDEREA ROMEI! PUŞCĂRIABILUL se pregăteşte să FUGĂ din ţară!!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

ULTIMUL sunet în politică al lui al nostru a răsunat! „Şăfu’” a primit lovitura de GRAŢIE chiar de la un  (fost) coleg de al său din PLDM, preşedintele Comisiei parlamentare Economie, buget şi finanţe Veaceslav Ioniţă, care l-a RĂSTIGNIT la propriu, prezentând azi PROBE CLARE privind implicarea lui Filat în FURTUL Băncii de Economii, purtătoare de componenţe GRAVE de infracţiune care atârnă la fundul fostului premier! De acum încolo Filat devine PUŞCĂRIABIL şi va lupta nu pe scena politică, ci în instanţele de judecată. Urmează să lupte pentru libertatea sa, or acum anchetatorii şi procurorii nu au decât să plaseze probele aduse de Ioniţă pe antetul CNA şi Procuraturii şi să-l aresteze! Conform unor surse din anturajul preşedintelui PLDM, acesta la moment ia în calcul la modul serios fuga din ţară şi aplicarea unei strategii de victimizare, încercând să obţină garanţii de securitate personală din afară şi de la partenerul său principal de nebunii din CoaIE, Vlad Plahotniuc!

BEM_Ionita_2ATENŢIONEZ membrii coaliţiei de guvernare, precum şi pe cei de la Bruxelles şi Washington, că în cazul în care Filat va fi lăsat să plece nepedepsit, aceasta va fi o lovitură în întreaga garnitură guvernamentală pro-europeană de la Chişinău, cu tot cu prim-ministru şi partidele care sprijină politic guvernarea. În această situaţie ar fi preferabilă retragerea sprijinului politic şi detaşarea coaliţiei de guvernare de liderul de partid de ieri şi PUŞCĂRIABILUL de azi, Vlad Filat.

Vlad Filat nu merită nici graţierea penală, nici cea morală! El a fost preîntâmpinat că o va sfârşi anume aşa. A făcut-o PUBLIC, încă în luna martie chiar fostul şef al lui Filat de la Guvern Ion Sturza, care a prezis cu o precizie chirurgicală, că „cei implicaţi în FURTUL Băncii de Economii vor rămâne şi fără bani, şi fără onoare!”  Fiind preîntâmpinat, Filat şi-a asumat în cunoştinţă de cauză riscul, mizând că miliardele furate din bugetul de stat, adică de la gura pensionarilor şi copiilor din grădiniţe, de la BEM, Aeroport, Vamă, Fisc şi Achiziţii Publice îl vor ajuta să se salveze, ajungând azi să constate împlinirea profeţiilor fostului premier Sturza.

Azi Filat a demonstrat că NU ARE cu ce se apăra în faţa PROBELOR aduse de deputatul Ioniţă, reacţionând prin nişte simple declaraţii, prin care ne asigură (pentru a n-a oară deja!!!) că „nu are nicio legătură cu furtul Băncii de Economii” şi ameninţând deputatul cu demisia. Nu prea rezistă concurenţei unor PROBE CLARE nişte declaraţii şi ameninţări cu răfuiala în adresa fostului coleg de echipă. Ba chiar viceversa, aceste reacţii îl acuză şi mai mult! Iar acuzaţiile aduse lui Ioniţă, că ar avea în spate interese ale afaceristului Veaceslav Platon îl culpabilizează tot pe Filat, or nu este clar dacă este adevărat ce zice (încă) liderul PLDM, cum şi de ce acesta a fost menţinut în fracţiunea parlamentară până acum, şi încă în cogemite funcţie de preşedinte de comisie?! BEM_Ionita_3

După ce CNA a declarat că s-a autosesizat în privinţa probelor făcute publice azi de către deputatul Veaceslav Ioniţă şi deoarece la moment Filat nu are imunitate parlamentară, acesta s-ar putea să-şi pună în aplicare cu prima ocazie strategia de a o şterge din ţară. Anume în acest context atenţionez organele cu competenţă incidentă în acest caz, mai ales cele aflate sub controlul politic al PLDM, să nu favorizeze această nouă infracţiune planificată de fostul premier, de a se eschiva de la răspundere penală! Un îndemn similar am şi pentru judecătorii care vor examina cauzele penale care-l vizează pe fostul premier. Cu siguranţă funcţionarii, anchetatorii, procurorii şi judecătorii vor fi supuşi unor gigante presiuni, de ordin politic şi poate chiar se va încerca mituirea lor cu milioane de euro, ca Filat să fie lăsat să plece nepedepsit.

După „evadarea” lui Baghirov şi alte cazuri stranii când persoanele urmărite penal de CNA au fost lăsate să plece nestingherit, cu suportul unor judecători corupţi, probabilitatea că Filat va reuşi să scape de urmărirea penală este uşor de luat în calcul. În acest caz cei care-l vor favoriza pe al lor să fugă trebuie să-şi asume şi ei componenţe de infracţiune, pentru care mai devreme sau mai târziu vor trebui să răspundă. Dacă nu penal, cel puţin moral! Speţa lui „al nostru” le este cel mai bun exemplu în acest sens…

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole