BOLȘEVICUL MARKEL sau Povestea cu ițarii roșii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Știrea zilei:

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, îndeamnă credincioşii să se roage pentru ca Alianţa pentru Integrare Europeană să demisioneze. În acelaşi timp, el declară că susţine protestele organizate de Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei împotriva guvernării. Totodată, potrivit Episcopului de Bălţi şi Făleşti, actuala guvernare trebuie schimbată. „Ne vom scula împotriva minciunii fie că e practicată de un simplu plugar, fie că e practicată chiar de prim-ministru… Este posibilă doar cu înlocuirea acestei guvernări fariseice cu altă guvernare care nu ne va trăda ca Iuda pe la spate, ci ne va proteja„, a mai adăugat episcopul.

Nu e prima ieșire de acest gen a lui Markel. De aceea se impun unele explicații.

  • Republica Moldova este un stat laic. Biserica este separată de stat. Respectiv, Biserica și Statul au instituții diferite și instrumente diferite.
  • Biserica nu face legi. Ea propovăduiește. Creștinii se roagă – nu fac revoluții.
  • Atunci când ep. Markel zice că Filat vrea să sodomizeze țara, e clar că face jocul cuiva cu un anume scop. E un fel de depășire a atribuțiilor de serviciu.
  • Atunci când Pro Ortodoxia zice că nu ne trebuie Lege anti-discriminare, pentru că aceasta ar favoriza homosexualii – este o aberație. Legea nu este despre homosexuali, dar despre discriminare (asta pentru toți cei, care cred că știu să citească). Maximum la ce pot pretinde activiștii în rase – excluderea sintagmei respective, nu și anularea legii.
  • De altfel, toleranța – e cuvântul cheie pentru Biserică.
  • Ca să nu mai zic, că Biserica ar trebui să facă regulă în interior. Să-și caute de propriile probleme, inclusiv cu preoții homosexuali.
  • Să mai coboare din Land Cruiser-e și să mai deschidă câte o școală duminicală. Să aibă grijă de copiii rămași fără părinți, nu doar posturile TV.
  • Atunci când tot Markel blagoslovește comuniștii la proteste în Bălți, iar acum și pe cei din PMAN, chemându-i la schimbarea guvernării – e deja grav. Biserica care cheamă la proteste – nu mai este biserică. E altceva.

Și de sub rasă se întrezăresc clar ițarii roșii…

Numai că va trebui de ales – ori cobori din jeep, ori dai jos ițarii!

P.S. Dar poate e campanie electorală și la ei?

Comentarii