Bacalaureat. 02. Partea CTRL+C (copiatul)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

La examenele de Bacalaureat se copie. Nu vreau să subînțeleg prin asta că elevii sunt proști. Nu. Doar o parte din ei sunt proști. O parte din acești proști au bani și plătesc. Partea cealaltă nu își face griji de examen și are o medie scăzută.

De ce se copie?

Furatul e boala moldoveanului. De ce să nu furăm dacă se poate? Copiatul nu e altceva decât un furt. De ce să învățăm 12 ani dacă la final putem copia. Sunt un procent mic de liceeni care copie fiindcă se tem să nu aibă note mici. Ăștia sunt cei care știu, dar își fac un fel de backup.

Cum se copie?

Prin intermediul telefonului (ecran). Se iau două telefoane la examen. Unul se lasă la examinator sau se pune pe masă ca să fie vizibil. Prin intermediul celuilalt telefon se copie. Se copie prin recepționarea variantei rezolvate de la profesor.

Prin intermediul examinatorilor. Se găsește înainte de examen un examinator care aduce, în timpul examenului, un teste rezolvat.

Prin intermediul telefonului (apel). Sunt destule scheme radio, foarte mici, prin intermediul cărora se poate de copiat. Se pune în ureche și se ascltă rezolvarea testului.

Măsuri contra copiatului întreprinse?

Niciuna. Ministerul strigă în gura mare că va opri orice încercare de copiat și… atunci când se depistează, nu se face nimic. (Nu dă Domnul e vreun fecior de ministru pe acolo!).

Soluții?

Camere, live-streaming, teste online la calculator.

Când?

Atunci când ministerul nu va fi corupt. Examenul de Bacalaureat este cel mai mare cadou pentru o bună parte din profesorii Republicii Moldova. De asta nici nu protestează că au salarii mici.

///////

Mâine voi scrie cum am dat eu examenul de bacalaureat. Poimâine scriu desrep stresul din cadrul examenului de Bacalaureat. La aceeși oră, 21.14.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii