Azi, despre victimele comunismului

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu vom vorbim azi despre parada militară, depuneri de flori sau lideri de partid care elogiază ororile încheiate acum un secol, ci despre victimele comunismului.

Astăzi este despre cei care au murit și despre cei care continuă să sufere sub comunism. În memoria celor care au luptat cu curaj pentru a răspândi libertatea și oportunitatea în întreaga lume.

La cei 102 ani de la Revoluția bolșevică din Rusia, revoluția care a dat naștere Uniunii Sovietice și comunismului care i-a lăsat pe oameni fără libertate, prosperitate și demnitate.

De-a lungul timpului, data era folosită de Uniunea Sovietică și de alte regimuri comuniste ca instrument de propagandă și pentru ași menține, în continuare, autoritatea.

Un lucru pe care îl atestăm și astăzi, la partide de stânga, care tot mizează pe neștiința sau poate pe naivitatea oamenilor și spun nonșalant că vor să reîntoarcă vremurile de demult. Cică era mai bine, spun ei.

Ba din contra, nu era nimic bun!

Să nu uităm că secolul trecut a răpit viața a milioane de oameni care erau exploatați, supuși la chinuri groaznice sau omorâți, și toate din cauza convingerilor religioase, politice pe care le aveau sau pentru simplul fapt că erau înstăriţi.

Aceste mișcări, sub falsul pretext de eliberare, i-au jefuit în mod sistematic pe oamenii nevinovați, dar i-au lipsit și de ce aveau mai scump – CREDINȚA.

Iar pentru ai supune definitiv acestei guvernări devastatoare, cetățenii au fost supuși constrângerii, violenței și fricii.

Până la urmă, oamenii ar trebui să înțelegă, o dată și pentru totdeauna, că cruzimea provocată de regimurile comuniste face parte din trecutul întunecat, iar astăzi este cel mai potrivit moment pentru a ne schimba opinia la acet capitol.

Comentarii