Atac raider pe ultima sută de metri? Statul este prejudiciat din nou!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Curtea de Apel Economică și Judecătoria Economică de Circumscripție a lucrat și noapte în ultimile zile de viață. Așa sunt impresiile mele după acțiunile de săptămâna trecută și după acțiunile de săptămâna aceasta, care sunt făcut cu datarea din urmă.

Statul suferă din nou din cauza celor care proaspătul președinte spune că sunt corupți până-n măduva oaselor, dar nu i-a pedepsit cât a fost șef pe ei – JUDECĂTORII!

Recent, pe data de 7 martie 2012, Curtea de Apel Economică a dispus în primă instanță numirea unui administrator al procesului de insolvabilitate a unei întreprinderi cu capital de Stat, la care Ministerul Agriculturii este fondator-acționar cu 60,4%. Acel administrator, numit în grabă, pe data de 6 martie a fost destituit de Curtea Supremă de Justiție de la aceeași întreprindere, la care statul este acționar majoritar, cu tocmai 60,4%.

Cel mai interesant este faptul că la ilegalități au pus umărul și reprezentanți din partea instituțiilor Statului, și mai exact – Casa Națională de Asigurări Sociale, care prin reprezentantul său a votat re-numirea administratorului fără a aștepta măcar să se usuce cerneala de pe Decizia CSJ. Organele statului stau. Se odihnesc! Nimeni nu se autosesizează că sunt lezate interesele statului. Așa și trebuie la proștii de moldoveni!

Prejudiciul care va fi adus Statului este din nou de ordinile milioanelor de lei, la moment peste 10 Milioane, iar dacă instituțiile statului se mai odihnesc prejudiciul va crește considerabil.

Intenția creditorilor de bună credință este de a scoate din insolvență întreprinderea și de o pune pe roate, din care Statul anul poate avea dividente de milioane. Intenția acestora este ruinată chiar și cu implicarea unor instituții de stat, care țin parte hoților ce doresc să desfacă fabrica în bucăți și să o vândă la fier vechi și să concedieze toți zeci de angajați.

Despre acțiunile ilegale:

Pe data de 6 martie 2012 CSJ a demis administratorul procesului de insolvabilitate, iar un grup de creditori, printre care și reprezentantul statului, au mers împotriva Deciziei CSJ, cu încălcarea drepturilor celorlalți creditori și membri ai Comitetului creditorilor ar fi organizat o așa zisă Adunare extraordinară a Comitetului creditorilor, prin care au adoptat decizia de re-numirea a administratorului demis cu o zi în urmă. Au semnat procesul verbal iar pe data de 7 martie au înaintat în regim de urgență cererea către Curtea de Apel Economică, Judecător A.Colenco.

Judecătorul, A.Colenco, în regim de urgență, pe data de 7 martie, în lipsa creditorilor, din oficiu o redenumește pe destinsa doamnă în calitate de administrator al procesului de insolvabilitate al Societății pe Acțiuni ”X” la care Statul este acționar majoritar. Același judecător, care mai multe ori a fost vizat în diferite cazuri, și pe numele căruia actualul președinte a depus o cerere la CSM apoi a retras-o, a ocolit legea prin care obligă ca administratorul să nu fie numit în mai mult de 4 proceduri de insolvabilitate.

Dovezi de încălcări sunt destule. Dar cel mai grav este că STATUL prejudiciază STATUL. O instituție de Stat o lovește pe alta. Iar cei care ar putea să intervină dorm în scaune moi de piele sau mănâncă semințe de bostan.

Pe lângă prejudiciul adus mai multor întreprinderi de stat, care acumulate pot ajunge la sute de milioane, au fost prejudiciate companii locale, bănci și investitori străini.

Acum mă întreb: Pentru ce Statul hrănește atâția procurori și judecători?

Sunt pentru aceea ca Guvernul să înființeze o Agenție de Stat care să aibă un rol important în procesele de insolvabilitate, mai ales în celea care afectează interesele Statului. La declararea insolvabilității unei întreprinderi, asupra căreia nu se va aplica procedura planului, să fie pe lângă raportul administratorului provizoriu și avizul Agenției. Cred că ar fi o Agenție cu un cuvânt greu de spus în procedurile de insolvabilitate. Dar… cu siguranță așa ceva nu va fi, pentru că pe nimeni la noi nu interesează ce vine în Bugetul statului, cel mai mult îi interesează ce iese de acolo și cât se oprește în buzunarul lor.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii