Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, desfășurat la Bălți

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Duminică, 6 mai, în mun. Bălți s-a desfășurat Turneul Republican de Luptă Naţională „VOIEVOD”, consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Acesta a fost un eveniment exclusiv oferit în premieră pentru oaspeţii şi locuitorii din Bălți, notează Noi.md.

La turneu au participat circa 150 de voievozi din 8 raioane ale ţării.

Primii în concurs au întrat copiii, fiind urmaţi de juniorii şi seniori, care le-au oferit un adevărat spectacol pentru spectatori, demonstrînd tehnici de lupte excelente.

La finalul concursului de la Bălți, cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee, înmînate de oaspeţii de onoare – deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Alexandr Nesterovschi și candidatul la funcţia de primar al mun. Bălți Alexandr Usatîi.

Conform bilanțului, locul 1 l-au ocupat voievozii din Orhei și Criuleni, ei acumulînd cîte 115 puncte. Locul 2 le-a revenit voievozilor din Soroca, care au acumulat 95 de puncte, iar locul 3 – voievozii din Rîbnița, cu 60 de puncte.

Preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională „VOIEVOD”, Nicolae Pascaru, şi administrația locală au apreciat desfăşurarea Turneului Republican drept unul de succes.

Competiția face parte din suita de evenimente consacrate Anului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt și are drept scop promovarea unui mod de viață sănătos în rîndul tinerei generații.

De menționat că anterior astfel de competiții s-au desfășurat la Criuleni, Căușeni și Chișinău.

Următoarea competiţie urmează să fie desfășurată la Orhei.https://noi.md/md/sport/al-4-lea-eveniment-sportiv-din-anul-stefan-cel-mare-desfasurat-la-balti-videob-foto

TURNEU DE LUPTE LA BĂLȚI

150 de sportivi din opt raioane ale țării, inclusiv din municipiile Bălți și Chișinău, au participat la Turneul Republican de lupte ”Voievod”. Prima etapă a competiției, organizatăîn contextul anului lui Ștefan cel Mare, a avut loc duminică la Bălți. Prezent la eveniment, candidatul PSRM pentru funcția de primar al acestui oraș, Alexandr Usatîi, a menționat că astfel de competiții sunt extrem de importante pentru tineri, deoarece încurajează practicarea sportului și creșterea unei generații sănătoase.

Опубликовано NTV Moldova 7 мая 2018 г.

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole