Anul lui Stefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei-Acțiune ecologică de amploare la Orheiul Vechi (VIDEO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Peste 200 de voluntari ai mai multor organizații de tineret au desfășurat o amplă acțiune de salubrizare a rezervației naturale „Orheiul Vechi”, informează Noi.md.
Este pentru al cincilea an consecutiv cînd activiștii Fundației „Ecodava”, alături de alte cîteva organizații, s-au implicat pentru a curăța zona turistică de deșeuri. Totodată, voluntarii au reușit să planteze circa 800 de copaci de-a lungul albiei rîului Răut.
Organizatorii acțiunii au rămas mulțumiți de rezultat, îndemnînd, la rîndul lor, oamenii să aibă grijă de natură. „A cincea acțiune ecologică a întrunit un număr mare de voluntari din partea mai multor organizații. Aceștia au fost împărțiți în cîteva echipe și au salubrizat zona de deșeuri. Am făcut un lucru bun. Aceste acțiuni devin deja o tradiție. Pe an ce trece, deșeurile sînt tot mai puține și mai puține. Lumea începe să conștientizeze faptul că curățenia trebuie păstrată mai ales în asemenea zone turistice importante. Aducem mulțumiri pentru material săditor proiectului ”Million Trees Moldova”, a relatat președintele Fundației „EcoDava”, Oleg Sclifos.

S-au implicat activ în acțiunea de salubrizare și voluntarii Mişcării de Tineret „Voievod”. „Anul acesta este unul deosebit, acțiunea se desfășoară în cadrul Anului Ștefan cel Mare. Este important să facem țara mai curată, să avem grijă de locurile vizitate de turiști, să arătăm țara noastră curată, luminată, să o facem mai verde, să fie o țară ca în rai pentru că avem și o climă deosebită pe aceste meleaguri și locuri fantastice”, a relatat Nicolae Pascaru, liderul Mişcării „Voievod”.

În cadrul campaniei de salubrizare din acest an, a fost curățată de deșeuri și zona turistică Țîpova. În acest context, circa 2000 de puieţi de salcie şi plop au fost plantaţi sîmbătă, 21 aprilie, în satul Țîpova. În cele două zile de desfășurare a acțiunilor de salubrizare au fost antrenați circa 600 de voluntari.

Seria de evenimente ecologice este organizată de Fundația „EcoDava”, cu sprijinul companiei DAAC Hermes, Primăriei Comunei Lalova, Inspecției Ecologice Rezina, Federației de Luptă Națională „Voievod”, Gimnaziului comunei Lalova și altor organizații private care au donat puieții pentru plantare.
https://noi.md/md/societate/actiune-ecologica-de-amploare-la-orheiul-vechi-video

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole